یاوران دانش
مطالعه برای کنکور در زمان مدرسه

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

آیا شما نیز با چالش تعادل میان مدرسه و برنامه مطالعاتی کنکور خود مواجه هستید؟ در ایام مدرسه چگونه برای کنکور بخوانیم؟ نحوه مطالعه دانش آموزان همزمان با مدرسه چگونه است؟ ترکیب موثر زمان‌بندی و استراتژی‌های یادگیری را برای ایجاد تعادل بین این دو به شما کمک خواهد کرد تا بهترین برنامه را اجرا و استرس خود را مدیریت کنید. یادگیری تکنیک‌ها و راهکارها برای مطالعه کنکور در ایام مدرسه، شما را چندین قدم از رقبا جلو خواهد انداخت.

ترفند مطالعه برای کنکور در زمان مدرسه

چالش تعادل میان برنامه درسی مدرسه و آمادگی برای کنکور، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در مسیر تحصیلی دانش‌آموزان است. از یک سو، تکالیف و دروس مدرسه با نیازهای کنکور تناسب ندارند و از سوی دیگر، فشارهای آزمون و انتظارات برای کسب نتایج بهتر افزایش می‌یابند.

در این مقاله، به بررسی راهکارهای مدیریت این چالش پیچیده پرداخته خواهد شد و استراتژی‌های موثری را برای دستیابی به تعادل مطلوب میان مدرسه و برنامه مطالعاتی کنکور ارائه خواهیم داد. ما به شما خواهیم گفت که چگونه می‌توانید زمان خود را مدیریت کرده و از راهکارها بهره گیرید تا در هر دو زمینه، بهترین نتیجه را به‌دست آورید.

نحوه مطالعه کنکور در ایام مدرسه

2 چالش‌ دوران مدرسه با برنامه مطالعاتی کنکور

سال کنکور برای دانش‌آموزان یک دوگانگی وجود دارد، یعنی داوطلب هم مدرسه می‌رود و هم کلاس کنکور یا یک برنامه مطالعاتی مخصوص کنکور دارد. درواقع برنامه مدرسه و کلاس‌های درس با برنامه‌ای که برای کنکور جلو می‌برد متفاوت است. در این مواقع داوطلب با مشکلاتی برای مدیریت این دو برنامه جداگانه روبه‌رو می‌شود.

1- رها کردن مدرسه؛ اولین مشکل اساسی

اولین مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که داوطلب در اکثر مواقع، مدرسه را رها می‌کند. یعنی با برنامه مدرسه پیش نمی‌رود، دروس مدرسه را نمی‌خواند و تنها بر برنامه کنکور خود متمرکز می‌شود؛ تنها کلاس کنکور را جدی گرفته و یا با برنامه‌ای مشاورش برای کنکور نوشته است پیش می‌رود. عواقب این موضوع شامل وارد زیر است:

تعویق برنامه کنکور هنگام امتحانات

توجه نکردن به برنامه مدرسه و مطالعه نکردن درس‌ها تا جایی پیش می‌رود که امتحانات شروع می‌شود. دقیقاً همین زمان است که این چالش به یک مشکل تبدیل می‌شود. برنامه امتحان یا پرسش‌های مدرسه آغاز می‌شود و داوطلب با یک شرایطی روبه‌رو می‌شود که باید برای این امتحانات مطالعه داشته باشد. با زمان گذاشتن برای برنامه مدرسه، ادامه اجرای برنامه کنکور به تعویق خواهد افتاد. درگیر شدن با امتحانات مدرسه یعنی داوطلب:

  • نمی‌تواند کلاس‌های کنکور را کامل برود.
  • برنامه‌ای که مشاور داده است عقب خواهد افتاد.
نحوه مطالعه دانش‌آموزان، همزمان با مدرسه

اتلاف زمان برای مباحث تکراری

داوطلب تمام زمانش با امتحانات مدرسه درگیر و از طرفی نیز سخت‌گیری‌ها و چالش‌های مدرسه برای امتحان گرفتن نیز وجود داشته و اگر نتایج یک امتحان برای دبیری رضایت بخش نباشد، ممکن است یک امتحان  بارها تکرار شود و داوطلب مجدداً برای مطالعه یک مبحث زمان بگذارد.

از طرف دیگر آزمون‌های آزمایشی نیز با توجه به برنامه‌ای که دارند، احتمال این‌که مباحث امتحانی مدرسه نیز در آزمون‌ها تکرار شود و وجود داشته باشد، نیز هست.

این موضوع بازهم موجب هدر رفتن زمان مطالعه داوطلب و تنها تمرکز بر روی مباحث تکراری خواهد شد.

همه این‌ها برنامه داوطلب را به چالش و تلاطم کشانده و به افزایش ساعات مطالعه، بیدار ماندن، خسته شدن و درگیر شدن ذهنی می‌انجامد و چالش‌های بیشتری را برای او در پیش خواهد داشت.

2- درگیری و مقایسه جزوات مدرسه و کنکور

یک اشتباه و مشکل رایج میان داوطلبینی که کلاس کنکور می‌روند، این است که؛ به جای درگیر بودن با درس و مطالعه، معلمان یا جزوات را باهم مقایسه می‌کنند که کدام بهتر و یا بدتر است و یا هر یک چگونه‌اند.

در ایام مدرسه چگونه برای کنکور بخوانیم؟

برای حل شدن این چالش‌ها و مشکلات یکسری اصول صحیح مطالعه را ارائه خواهیم داد و اگر دانش‌آموزان براساس این روش‌ها پیش روند، این درگیری‌ها برایشان پیش نخواهد آمد. این موارد فارق از این که شما رد مدرسه درس میخوانید یا خانه و یا در پانسیون مطالعاتی کنکور… در هر صورت رعایت موارد پایین در موفقیت شما تاثیر زیادی دارد.

تا حد امکان با یک سیستم آموزشی پیش روید

اولین توصیه به دانش‌آموزان این است که یک سیستم آموزشی متشکل از جزوات، دبیران، کتاب‌ها و دیگر امکانات لازم یادگیری را انتخاب کنند. تا جایی که ممکن است داوطلب کنکور بهتر است کلاس جدا از مدرسه تحت عنوان کلاس کنکور داشته باشد. باید از یک سیستم آموزشی استفاده کنند که همه مدرسه، کلاس کنکور و الزامات سال کنکور یکی باشند تا دوگانگی میان مدرسه و کنکور پیش نیاید.

سال دوازدهم؛ پیش رفتن با مدرسه

اولین اصل مطالعاتی که وجود دارد، این است که دانش‌آموز باید کارهای سال دوازدهم را با مدرسه جلو رود. یعنی دبیر در مدرسه درس می‌دهد، پس دانش‌آموز همراه معلم:

  1. کتاب درسی را می‌خواند.
  2. جزوه دبیر را مطالعه میکند..
  3. تست‌های مربوط به مباحث را از کتاب تست می‌زند.

اگر حجم تست‌ها در کتاب تست زیاد است، داوطلب می‌تواند تست‌ها را زوج و فرد کرده یا مضارب 3 یا 5 را درنظر بگیرد و مطابق با آن همه تست‌های آن مبحث را بزند.

پس این کاری است که باید سال دوازدهم انجام داده و با مدرسه قدم به قدم پیش رفت.

چگونه هم درس بخوانیم هم تست بزنیم؟

دروس پایه؛ بعد از دوازدهم مطالعه شوند

وقتی‌که کارهای دوازدهم مطابق اصل ارائه شده، تمام شد. اگر معلم کنکور دروس پایه کنکور را آموزش می‌دهد، داوطلب می‌تواند در کنار مرور دوازدهم، دروس پایه را شروع کند.

سال کنکور نباید درگیر هیچ امتحانی شد!

موضوعی که بسیار مهم است و باید به آن توجه کرد، این است که مطالعه در سال کنکور هیچ ارتباطی با امتحانات و آزمون‌هایی که قرار است برگزار شود ندارد، دبیر مدرسه یا معلم کنکور می‌خواهد آزمون بگیرد، تنها قسمت‌هایی را که خوانده‌ شده را حداکثر یک ربع مرور کرده و به این وسیله برای آزمون آمادگی کسب می‌کنیم. مرور قبل آزمون شامل مرور برگ فرمول یا خلاصه‌نویسی‌ها و نکته‌برداری‌های انجام شده حین یادگیری و مطالعه است. درگیر امتحان شدن در سال کنکور یعنی برنامه را از دست دادن و آسیب دیدن.

آمادگی آزمون‌ها؛ همیشه در مطالعات قبلی است.

ما همیشه دروس را آنقدر قوی و خوب مطالعه می‌کنیم، تست‌های مرتبط را می‌زنیم و جزوه‌اش را مطالعه می‌کنیم، که هر چقدر دبیران خواستند امتحان بگیرند، مشکلی را برای آزمون دادن نداشته باشیم. ما به آزمون‌ها اصلاً کاری نداشته و زمانی را برای آزمون‌ها نمی‌گذاریم.

مطالعه اصلی؛ پس از آزمون‌ها

برعکس فرآیند مطالعه نکردن و زمان نگذاشتن برای امتحانات، زمانی است که آزمون‌ها تمام می‌شوند، آن موقع است که برای مرور سوالات باید حتما زمان بگذاریم و در برنامه قرار دهیم تا تمامی نکات را یاد بگیریم.

زمان مناسب درس خواندن در روزهای مدرسه

با یک منبع پیش رفتن؛ استفاده از دو جزوه اشتباه است.

اگر برای درسی دو دبیر جداگانه وجود دارد و هر یک جزوه جداگانه در اختیار داوطلب قرار می‌دهند، داوطلب نباید دو جزوه را مطالعه کند و برای هر دو زمان بگذارد. اصل بر این است که دانش‌آموز کتاب درسی را خوانده و یک جزوه و یک کتاب تست را پیش ببرد. اگر تست‌های یکی از کتاب‌های تست تمام شد، کتاب تست دیگر مکمل کتاب قبلی ظاهر شده و در برنامه‌های جمع بندی می‌توان از آن استفاده کرد. اما در مرحله ابتدایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود که از بیش از یک کتاب تست استفاده شود، مگر این‌که کتاب تست اول تمام شده باشد.

جزوه یا منبع آموزش تغییر نکند.

اگر داوطلبی دو کلاس می‌رود و در هر کلاس جزوه جداگانه‌ای برای یک درس به‌خصوص ارائه می‌شود، نیاز به مقایسه جزوات و دبیران نیست. یکی از جزوه‌ها را انتخاب کند و مطابق با آن پیش رود. برای هر مبحث جزوه و منبع آموزشی خود را تغییر ندهد. یکی از معلمان را به عنوان مرجع انتخاب کرده و مطابق با روش و جزوه او پیش رود.

انتخاب دو مشاور برای سال کنکور؛ درست یا غلط

گاهی اوقات میان داوطلبان صحبت از داشتن دو مشاور به میان می‌آید. یک مشاور در مدرسه یا برای برنامه مدرسه و برای فرآیند کنکور نیز مشاور دیگر. داوطلب کنکور فقط باید با برنامه یک مشاور پیش رود، چون اگر یک مشاور خصوصی و جدا از مدرسه داشته باشد، برنامه مدرسه را باید کنار بگذارند. کنار گذاشتن مدرسه نیز همان‌طور که گفته شد آثار زیان‌باری را هم برای مدرسه و هم تاثیرش بر برنامه کنکور وارد خواهد شد.

جهت آگاهی از مشاور کنکور یاوران دانش وارد شوید.

آیا می‌توان سال کنکور مدرسه نرفت؟

مواقعی است برای داوطلب که کلاس‌های کنکوری که دارند، کامل جلو می‌رود و بسیاری از معلمان کنکور برای مدرسه نیز دروس تشریحی را درس می‌دهند. اگر این شرایط مهیا بود، این امکان برای داوطلب وجود دارد که برنامه مدرسه خود را با برنامه کنکور و کلاس‌های کنکور خود کامل کند و با مدرسه نیز هماهنگ باشد که مدرسه نرود و به ساعات مطالعاتی خود بی‌افزاید. درواقع کلاس‌های مدرسه را کنسل کند و تنها با کلاس‌های کنکور پیش رود.

هر چه بتوانند به سوی یک سو شدن در برنامه مدرسه و کنکور پیش روند برای داوطلب خیلی بهتر است و نتیجه بهتری را برای او رقم خواهد زد.

اجرای این اصول مطالعاتی به ما خیلی کمک خواهد کرد تا بتوانیم برنامه سال کنکور را خیلی مرتب و بدون تنش و چالش پیش ببریم.

روش‌های درست درس خواندن در دبیرستان

استفاده بهینه از زمان؛ مدرسه و کنکور

بیشتر دانش‌آموزان در سال کنکور با کمبود زمان مواجه هستند. پس داوطلبان باید از زمان خود بهینه و کامل استفاده کنند.

بهینه استفاده کردن از زمان یعنی اگر داوطلبی دو کلاس می‌رود، سر کلاس باید کامل درس را گوش دهند و در کلاس درس را کامل یادبگیرند. نباید به جز زمان کلاس برای یادگیری مطالب زمان بگذارند. درس توسط دو دبیر و دوبار برای داوطلب آموزش داده می‌شود، پس درس کاملاً جا می‌افتد و بعد از کلاس‌ها داوطلب شروع به تمرین و تکرار براساس اصول گفته شده، خواهد کرد.

مواقعی است که درس با اولین آموزش برای دانش‌آموز جا افتاده است و در کلاس دوم، دبیر دوم درحال آموزش است، می‌تواند در آن کلاس با هماهنگی از قبل شروع به تست زدن مطالب فراگرفته کند. بسیار مهم است که از آن زمان برای تست زدن استفاده کنند.

جمع بندی

در این مقاله راهکارهای ایجاد تعادل مناسب بین برنامه مطالعاتی کنکور و آن‌چه برای مدرسه نیاز است را گفتیم. با اجرای اصول اصلی برای این امر می‌توانید میان فرآیند مرتبط با مدرسه و کنکور خود تعادل ایده‌آلی را برقرار سازید تا بدون وارد شدن لطمه به هر یک، برنامه‌های خود را جلو ببرید و موفق شوید تا علاوه بر معدل مناسب و بالا در امتحانات نهایی، بتوانید نتیجه قابل قبولی در کنکور کسب کنید و انتخاب رشته خوبی پیش‌رو داشته باشید.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=8971

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش