یاوران دانش
انتخاب رشته زبان

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

به هیچ وجه انتخاب رشته زبان نکن (معایب انتخاب رشته زبان 1403)

انتخاب رشته زبان باید به چه صورت انجام شود؟ شخصی که قصد دارد به رشته زبان برود، باید به فاکتورهای زیادی توجه کند تا بتواند در این زمینه موفق شود. به همین دلیل کسانی که می‌خواهند کنکور زبان بدهند یا به‌تازگی در این کنکور شرکت کرده‌اند، لازم است به برخی نقاط مهم توجه کنند تا بتوانند انتخاب رشته بهتر و سریع‌تری داشته باشند.

در ادامه مطلب، به صورت مفصل درباره انتخاب رشته برای متقاضیان کنکور زبان صحبت خواهیم کرد و برای شما توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانید در این زمینه موفق شوید. پس اگر شما نیز می‌خواهید انتخاب رشته کنید و در آینده هم شغلی در این زمینه داشته باشید، حتماً تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

چه هدفی برای رفتن به رشته زبان خارجی دارید؟

کسی که قصد دارد وارد رشته زبان شود، اول از همه باید بداند که هدف او از انتخاب این رشته چیست؟ به عنوان مثال، آیا فرد قصد دارد با ورود به این رشته، آینده شغلی خاصی داشته باشد؟ دلیل دیگری که ممکن است برخی از افراد وارد این رشته شوند، علاقه شخصی آنها به زبان‌های خارجی است.

متقاضی کنکور زبان باید بداند که هر یک از این اهداف تا چه حد در رشته زبان برای او میسر خواهند شد. در ادامه، توضیح مختصری درباره این موارد ارائه می‌دهیم.

انتخاب رشته زبان 1403

1- آینده شغلی برای رشته زبان‌های خارجی

کسی که به‌خاطر آینده شغلی قصد ورود به رشته زبان را دارد، باید بداند که وقتی شخص وارد رشته زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، چینی یا هر زبان دیگری می‌شود، اگرچه می‌تواند مدارک کارشناسی یا حتی کارشناسی ارشد خود را در این زمینه‌ها به دست بیاورد، اما زمینه شغلی خاصی برای او وجود ندارد.

دلیل این موضوع هم این است که در دانشگاه برای علاقه‌مندان به این حوزه، زمینه ویژه‌ای برای ورود به بازار کار و داشتن شغل به وجود نمی‌آید. اما یکی از مهمترین شغل‌هایی که فرد می‌تواند در این رشته‌ها داشته باشد، مشغول بکار شدن در آموزشگاه‌های زبان مختلف و تدریس زبان است.

از طرف دیگر، اگر فرد بتواند مدرک آیلتس یا تافل با نمره بالا را دریافت کند، می‌تواند زمینه‌های شغلی خیلی بهتر و با درآمد بالاتری را داشته باشد. زیرا بیشتر مکان‌هایی که برای استخدام افراد سطح زبان آنها را مورد بررسی قرار می‌دهند، به مدرک دانشگاهی توجه نمی‌کنند و مدارک آیلتس و تافل را اولویت قرار می‌دهند.

2- علاقه شخصی به رشته زبان خارجی

در مقابل، ممکن است افراد برای انتخاب رشته کنکور زبان فقط به‌خاطر علاقه شخصی خود وارد این رشته شوند. بسیاری از کسانی که وارد کنکور زبان می‌شوند به این رشته علاقه دارند و حتی خیلی از آنها از کودکی به کلاس‌های زبان می‌رفتند و به همین دلیل پیشینه نسبتاً خوبی از زبان دارند.

اما سوالی که باید از این افراد بپرسیم، این است که چرا به خاطر علاقه شخصی، قصد وارد شدن به دانشگاه در این رشته را دارید؟ داشتن مدرک دانشگاهی چه تاثیری در علاقه شما دارد و چگونه می‌تواند برای شما مفید باشد؟

فرد در دوره دانشگاه باید حداقل ۴ سال زمان بگذرد و حتی ممکن است در این بازه زمانی ۴ ساله، چندان سطح علمی او ارتقا پیدا نکند. در این شرایط، افراد می‌توانند از طریق آموزشگاه و کلاس‌های زبان، خیلی راحت به این سطح برسند و نیازی به وارد شدن به دانشگاه هم ندارند.

رشته زبان برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی، تفاوتی ندارد که شما به چه دلیلی وارد رشته زبان شده باشید؛ در هر صورت، باید بدانید که بعد از فارغ‌التحصیلی در این رشته و دریافت مدرک فارغ‌التحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، از نظر شغلی به جایگاه خیلی بالایی نمی‌رسید. اما رشته زبان برای چه کسانی مناسب است؟

این رشته برای کسانی مناسب است که در شهر کوچکی هستند و آموزشگاه‌های خوب و معتبری برای تحصیل در این رشته برای آنها وجود ندارد. همچنین کسانی که از نظر سرمایه نیز هزینه کافی برای ورود به کلاس زبان را ندارند نیز می‌توانند از طریق دانشگاه‌های دولتی، سطح زبان خود را ارتقا دهند. زیرا آنها می‌توانند با کمترین هزینه، رشته زبان را بگذرانند.

پس رشته زبان بخوانید اگر:

  • بودجه کافی برای ورود به کلاس زبان را ندارید.
  • در شهر کوچکی زندگی می‌کنید و موسسات زبان معتبر و باکیفیتی وجود ندارند.
  • به هر دلیل دیگری نمی‌توانید وارد موسسات زبان شوید و دوره‌های زبان را به طور کامل بگذرانید.
  • نیاز به مدرک دانشگاهی زبان انگلیسی دارید.

چرا رشته زبان را انتخاب نکنیم؟

دلایل زیادی باعث شده‌اند که ما رشته زبان را به خیلی از متقاضیان کنکور پیشنهاد نکنیم. برخی از این دلایل عبارت‌اند از:

معایب انتخاب رشته زبان

1- ظرفیت کم دانشگاه‌های دولتی در رشته زبان

مهمترین دلیلی که باعث شده ما انتخاب رشته زبان را به شما پیشنهاد نکنیم، این است که بسیاری از دانشگاه‌های دولتی ظرفیت کافی برای این رشته را ندارند. به عنوان مثال در دانشگاه‌های دولتی شهر تهران ظرفیت رشته زبان انگلیسی برای هر سال نهایتاً بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ نفر است و این رقم برای شهری مانند تهران فوق‌العاده کم است.

با در نظر گرفتن سایر شهرهای بزرگ، می‌توان گفت که نهایتاً با رتبه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ می‌توان در دانشگاه‌های خوب ایران پذیرش گرفت. به همین دلیل پذیرش گرفتن در دانشگاه‌های دولتی شهرهای بزرگ برای رشته زبان چندان کار راحتی نیست و خود این موضوع چالش خیلی بزرگی به نظر می‌رسد.

2- هزینه زیاد دانشگاه‌های آزاد

گفتیم که دانشگاه‌های دولتی ظرفیت کمی برای رشته زبان دارند و به همین دلیل ممکن است کسانی که نتوانند وارد دانشگاه دولتی شوند، بخواهند به دانشگاه آزاد بروند. در این صورت، باید هزینه نسبتا زیادی برای وارد شدن به دانشگاه آزاد بپردازند. اگر فرد این هزینه زیاد را دارد، می‌تواند خیلی راحت و بدون کنکور زبان وارد موسسات و آموزشگاه‌های زبان شود و سطح زبان خود را تا حد زیادی بالا ببرد و نیازی به وارد شدن به دانشگاه هم نیست.

3- دشواری انتخاب رشته برای متقاضیان رشته‌های نظری

یکی دیگر از مشکلاتی که انتخاب رشته زبان دارد، این است شما باید کد رشته‌های زبان‌های خارجی را در میان کدرشته‌های رشته اصلی خود بیاورید، که باعث سخت‌تر شدن انتخاب رشته و همچنین کم شدن گزینه‌های انتخاب رشته اصلی شما می‌شود و از این بابت باعث محدودیت برای شما می‌شود که در نهایت کیفیت انتخاب رشته داوطلب را پایین می‌آورد.

به این صورت که اگر مثلاً ۲۰ انتخاب رشته زبان را در برگه خود انتخاب کرده باشد، ۲۰ انتخاب در رشته ریاضی خود را از دست داده است و تعداد انتخاب‌های او برای رشته اصلی که ریاضی است، کمتر می‌شود.

در عین حال، گفتیم که پذیرش در این ۲۰ کدرشته هم چالش‌های زیادی دارد و خیلی سخت می‌توان در این ۲۰ انتخاب نیز پذیرفته شد. در نتیجه، کار فرد برای وارد شدن به دانشگاه حتی در رشته اصلی خود نیز سخت می‌شود؛ چرا که تعداد انتخاب‌های او کاهش پیدا می‌کند.

حال شما داوطلب رشته تجربی را درنظر بگیرید که علاوه بر رشته‌های پزشکی ، پیراپزشکی ، غیرپزشکی، پیام نور و غیرانتفاعی سراسری باید 4 رشته پرمتقاضی تجربی را نیز میان همین 150 انتخاب وارد بکند و اگر انتخاب‌های زبان را نیز به آن اضافه کنید متوجه سختی و کم شدن شدید انتخاب‌های وی خواهید شد.

متقاضیان کنکور زبان چه کنند؟

با توجه به مواردی که پیش از این نام بردیم، بهتر است برای تحصیلات تکمیلی و دانشگاه، رشته زبان را انتخاب نکنید و اگر می‌خواهید وارد دانشگاه شوید، بهتر است به رشته دیگری بروید و در کنار آن، به کلاس‌های زبان در آموزشگاه و موسسات آموزشی بروید و زبان خود را تقویت کنید.
به عنوان مثال، اگر کسی در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کند و در کنار آن به کلاس زبان برود و زبان خود را تا حد خیلی زیادی تقویت کند، می‌تواند در حرفه خود فوق‌العاده موفق شود.

علاوه بر این، رشته‌های دیگری نیز وجود دارند که اگر شما در آنها تحصیل کرده باشید و در کنار آن زبانتان هم قوی باشد، می‌توانید از نظر شغلی به درجات خیلی بالایی برسید و موقعیت‌های خیلی خوبی را برای خود فراهم آورید.

انتخاب رشته زبان و معایب

معایب رشته زبان و آینده شغلی

یکی از مهمترین توجیهاتی که خیلی از علاقه‌مندان به زبان می‌گویند، این است که می‌توانیم وارد رشته مترجمی زبان شویم و سپس بازار کار خوبی را برای خود فراهم آوریم. بااین‌حال، باید به این افراد گفت که پیشرفت علم و فناوری به‌گونه‌ای بوده که خیلی از مشاغل مربوط به زبان‌آموزی و ترجمه کنار گذاشته شده‌اند.

به عنوان مثال، هوش مصنوعی باعث شده که نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های بسیار زیادی برای ترجمه در دسترس افراد در سراسر جهان قرار بگیرند و به همین دلیل روز به روز احتیاج به مترجم کاهش پیدا کرده است.

حتی پیش‌بینی‌هایی درباره هوش مصنوعی در آینده شده است که نشان می‌دهند با قرار گرفتن تراشه‌هایی در مغز انسان، افراد می‌توانند به صورت همزمان چندین زبان خارجی را یاد گرفته و به ترجمه این زبان‌ها بپردازند.

به همین دلیل هم می‌توان گفت که اگر شخص در کنار یک رشته دیگر، زبان انگلیسی قوی داشته باشد، می‌تواند توانمندی‌های خود را تا حد خیلی زیادی افزایش دهد و در زمینه شغلی موردنظر خود خیلی بیشتر و بهتر پیشرفت کند.

اگر کمی به گذشته خود فکر کنید، متوجه می‌شوید که زبان‌آموزی کلاسیک در مدارس و دبیرستان نیز چندان نتوانسته سطح زبان شما را تقویت کند.

این موضوع درباره دانشگاه نیز صدق می‌کند و نباید انتظار داشته باشید که در چهار یا دو سال دانشگاه، سطح زبان شما به طور معجزه‌آسایی بالا برود. پس اگر در دانشگاه مدرک لیسانس یا فوق لیسانس داشته باشید، این بدان معنی نیست که حتماً سطح زبان شما فوق‌العاده بالا است.

انتخاب رشته زبان برای مهاجرت

حتی کسانی که برای مهاجرت وارد رشته زبان می‌شوند هم باید بدانند که اگر مدارک مانند لیسانس یا فوق لیسانس زبان داشته باشند و برای دانشگاه موردنظر خود اپلای کنند، باز هم درخواست آنها پذیرفته نمی‌شود. این افراد باید مدرک آیلتس یا تافل با نمره بالایی ارائه دهند تا بتوانند دانشگاه موردنظر را متقاعد به تحصیل در آنجا کنند.
پس می‌توان گفت که داشتن مدارک فارغ‌التحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد زبان نیز برای مهاجرت نیز نمی‌تواند چندان کارگشا باشد و در هر صورت، فرد باید مدرک دیگری را نیز ارائه دهد تا ثابت کند که در رشته زبان مهارت دارد.

برای دریافت مدارک آیلتس و تافل هم نیازی به وارد شدن به دانشگاه و انتخاب رشته زبان نیست.

کلام آخر

علاقه‌مندان به رشته زبان می‌توانند به‌جای انتخاب رشته زبان و رفتن به دانشگاه، سایر رشته‌های دانشگاهی را انتخاب کنند و در کنار آن، به کلاس زبان نیز بروند. از این طریق، آنها می‌توانند سطح زبان خود را ارتقا دهند و در کنار آن، یک حرفه جدید را نیز بیاموزند.
این امر باعث می‌شود که بازار شغلی آنها در آینده نیز خیلی بهتر شود و سریع‌تر بتوانند در کار خود موفق شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرکت کردن یا نکردن در کنکور زبان و اطمینان از نوع انتخاب رشته، می‌توانید با کارشناسان ما در یاوران دانش تماس گرفته و به طور کامل از تجربیات و دانش آنها آگاه شوید.

به کمک کارشناسان ما، مسیر شغلی و دانشگاهی رشته زبان برای شما خیلی روشن‌تر می‌شود و می‌توانید تصمیم آگاهانه‌تری بگیرید.

پاسخ به سوالات متداول شما

بهتر از کسانی وارد رشته زبان شوند که از نظر هزینه نمی‌توانند وارد موسسات آموزشی برای یادگیری زبان شوند یا موسسات خیلی خوبی در شهر آنها وجود ندارد و در شهرهای کوچک زندگی می‌کنند.
کسانی که دوست دارند وارد رشته زبان شوند، می‌توانند به‌جای این رشته، رشته‌های دیگری را در دانشگاه بگذرانند و در کنار آن، به کلاس زبان بروند و زبان خود را تقویت کنند. در نتیجه، آنها می‌توانند از این طریق، شرایط شغلی خیلی بهتری داشته باشند.
زمانی که فرد همزمان با سایر رشته‌ها، قصد دارد انتخاب رشته زبان هم کند، بخشی از گزینه‌های انتخاب رشته او با انتخاب رشته زبان پر می‌شود و نمی‌تواند همه گزینه‌های موجود را با رشته موردنظر خود تکمیل کند و به همین دلیل شانس کمتری برای آن رشته نیز دارد.
برای مهاجرت هیچ نیازی به ارائه مدارک دانشگاهی زبان نیست و مهم‌ترین موضوع برای نشان دادن تسلط به زبان انگلیسی، مدارک بین‌المللی آیلتس و تافل است.
علم و تکنولوژی به‌صورت مداوم در حال پیشرفت کردن است و هوش مصنوعی جایگزین خیلی از موارد و به‌خصوص رشته‌های مربوط به زبان شده است. به همین دلیل حتی انتظار می‌رود که در سال‌های آینده تعداد زیادی از شغل‌های مربوط به زبان کنار گذاشته شوند.
پشتیبانی-نظرات

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=18815

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش