یاوران دانش
استفاده از فضای مجازی در سال کنکور (6)

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

خلاصه مقاله

مدیریت و کنترل چگونگی استفاده از گوشی و حضور در فضای مجازی امری مهم در سال کنکور است. چه تعداد بسیاری از داوطلبین کنکور هستند که به دلیل عدم مدیریت این مسئله از فرآیند کنکور خود عقب افتاده و به‌گونه‌ای به حضور در محیط مجازی گوشی عادت کردند. راهکارهای بسیار مهم برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آن را باید بشناسیم تا بتوانیم در کنکور نتیجه بسیار خوبی را با مدیریت بهینه گوشی و فضای مجازی کسب کنیم.

نحوه مدیریت استفاده از فضای مجازی در سال کنکور

در دنیای امروز، تکنولوژی و اینترنت به طور فزاینده‌ای وارد تمامی جوانب زندگی ما شده است. این تغییرات نه تنها بر زندگی ما تاثیر گذاشته است، بلکه در فرآیند تحصیل نیز تغییرات زیادی را برای دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور به همراه آورده است. سال کنکور به عنوان یکی از مراحل حیاتی در پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان همواره با چالش‌هایی مواجه بوده است. اما با ظهور فضای مجازی و بهره‌گیری از فناوری‌ها بر میزان این چالش‌ها افزوده شده است.

در این مقاله ما به موضوع مهم مدیریت و کنترل استفاده از فضای مجازی در سال کنکور می‌پردازیم و سعی داریم تا به تحلیل چگونگی تاثیر تکنولوژی و اینترنت برفرآیند کنکور و نیز به راهکارهای موثر جهت مدیریت و کنترل بهتر حضور داوطلبان در این فضا پرداخته و راهنمایی‌هایی را ارائه دهیم.

تفاوت استفاده از گوشی و استفاده از فضای مجازی در کنکور

زمانی‌که در ارتباط با گوشی و فضای مجازی صحبت می‌کنیم، خیلی بهتر است که بین این دو، تفکیک داشته باشیم.

استفاده از گوشی در سال کنکور

گوشی یا هر ابزار الکترونیکی ارتباطی، مثل؛ تبلت یا لپ‌تاپ، را معمولاً دانش‌آموزان به این شکل استفاده می‌کنند که؛ در حال بازی با آن‌ها هستند، فیلم یا سریال می‌بینند، با دوستان خود به چت و گفت وگو می‌پردازند.

این یک حالتی را برای آن‌ها ایجاد می‌کند که زمان‌های زیادی را درگیر این امور باشند، به‌گونه‌ای که تا از کار اصلی خود یعنی؛ کلاس و مدرسه غافل می‌شوند، سریعاً به ادامه انجام کارهای قبلی با گوشی ادامه می‌دهند. زمانی‌که سراغ گوشی می‌روند، زمان‌های زیادی برای آن صرف می‌کنند و ساعات زیادی را در جهت بهر‌گیری از گوشی سپری می‌کنند.

استفاده از فضای مجازی در سال کنکور (5)

راه‌های جلوگیری از اتلاف وقت توسط گوشی موبایل

برای‌ این‌که اتلاف وقت زیادی برای داوطلب ایجاد نشود و همین‌طور در فضای گوشی یا تبلت نباشند، چند توصیه داریم:

  • حین مطالعه دروس، گوشی را از خود دور قرار دهند. این کار یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که داوطلب می‌تواند انجام دهد و اهمیت زیادی دارد. بهتر است در زمان استراحت میان برنامه مطالعاتی هم به سراغ موبایل نرود.
  • اگر می‌خواهند فیلم یا سریال تماشا کنند، تنها آخر هفته‌ها را به دیدن فیلم ارائه دهند و به هیچ عنوان سریال تماشا نکنند.
  • بازی کامپیوتری را تا جایی که امکان دارد، انجام ندهند. اگر هم خواستند انجام دهند، تنها یک زمان محدودی ( یک الی دو ساعت) را در آخر هفته به این موضوع اختصاص دهند.
  • بازی‌هایی را که می‌خواهند انجام دهند، تا جای ممکن بازی‌های آنلاین انجام ندهند. بازی‌های آنلاین موجب درگیری ذهن او می‌شود. رقابت میان بازیکنان و عقب افتادن از دور بازی، در بازی‌های آنلاین موجب اذیت و آشتفگی ذهنی دانش‌آموز می‌شود.
  • برای این‌که به طور مداوم سراغ گوشی نروند؛ باید یک زمان مشخصی را برای استفاده از گوشی تعیین کنند. به ‌عنوان مثال؛ اگر بعد از مدرسه، ساعت 3 به منزل می‌رسد، برنامه‌ای طوری باشد که پس از مطالعه دروس، مثلاً؛ ساعت 9 شب از گوشی استفاده کند و قبل از 9 شب سراغ گوشی نرود.
  • اگر حین مطالعه دروس، گوشی موبایل در اطراف دانش‌آموز است، بهتر است که سایلنت باشد، تا حد امکان در دسترس او نباشد، اعلان‌های گوشی همگی خاموش باشند، تا دانش‌آموز را با هر اعلان تحریک نکند تا به سراغ گوشی برود.

 

می‌تواند با خانواده یا دوستان هماهنگ کند که اگر کار ضروری داشتند، با شماره منزل تماس بگیرند یا پیامک برای او بگذارند و به این واسطه با او درارتباط باشند. این کار باعث می‌شود که نگرانی‌هایی از قبیل؛ این‌که اگر کسی با او کار واجب داشته باشد، نتواند او را پیدا کند، برطرف شود.

استفاده از فضای مجازی در سال کنکور (4)

فضای مجازی و حضور داوطلب کنکور در محیط آن

فضای مجازی از جمله؛ واتساپ، تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام،تیک تاک و دیگر محیط‌های مشابه، فضاهایی هستند که در اولین قدم برای دانش‌آموز به شکل یک عادت درمی‌آید. یعنی حضور در این فضا، ناخودآگاه به یک خوراک ذهنی برای او تبدیل می‌شود و نیاز دارد که حتماً در فضای مجازی حضور داشته باشد.

بنابراین زمانی که داوطلب وارد حساب‌های کاربری خود در اینستاگرام، یوتیوب و… می‌شود و وارد فضای مجازی می‌شود، دیگر به راحتی نمی‌تواند از آن فضا بیرون بیاید. آن فضا هم برای داوطلب، خوراک لازم را فراهم می‌کند. یعنی در این‌جا آن هوش مصنوعی به‌گونه‌ای عمل می‌کند که براساس نیازها، خواسته‌ها و علایق فرد، همه محتواها را برای او آماده‌سازی می‌کند.

به‌همین دلیل است که داوطلب مدت زمان زیادی را برای این فضا صرف و در آن سپری می‌کند.

راهکارهای جلوگیری از سپری کردن زمان زیاد در فضای مجازی

  • هر وسیله ارتباطی که با آن در فضای مجازی حضور دارید را از محیط مطالعه خود دور نگه دارید.
  • تا جایی که امکان دارد، در زمان استفاده از گوشی در ساعات معین خود، در فضای مجازی حضور نداشته باشید. یعنی دیگر کارها از جمله؛ تماشای فیلم، ارتباط با دوستان و دیگر امور را انجام دهید و وارد فضای مجازی نشوید. اگر در هر بازه استفاده از گوشی وارد فضای مجازی شوید، آن عادت استفاده و حضور در محیط را فراهم می‌کند و بیرون آمدن از آن سخت خواهد شد.
  • برای استفاده از فضای مجازی زمان‌بندی درست و منطقی داشتن بسیار موثر است.
  • اگر داوطلبی خودش در فضای مجازی کار می‌کند و کسب درآمد دارد؛ پیچ اینستاگرام دارد یا در یوتیوب فعالیت می‌کند، کار او کاملاً با کنکور او منافات دارد. کسانی که در هر پلتفرم فضای مجازی فعالیت دارند، چه در توئیتر، اینستاگرام، یوتیوب و چه در دیگر فضاها، فعالیت آن‌ها می‌تواند طوری باشد که هم ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند و هم کاری است که بسیار زمان‌بر است، کاملاً کنار گذاشته و حضور در این محیط‌ها را ترک کنند. حساب‌های کاربری خود را ببندد، اگر کسی بخواهد سال کنکور این‌گونه پیش رود، اصلاً نمی‌تواند به کارهای کنکور و مطالعه، فعالیت‌های مرتبط دانشگاهی خود بپردازد.
استفاده از فضای مجازی در سال کنکور (3)

اهمیت مدیریت استفاده از فضای مجازی و گوشی در سال کنکور

پس متوجه می‌شویم که استفاده از گوشی و فضای مجازی را باید با مدیریت محکم و قوی پیش برد و انجام داد و این موضوع باید با هماهنگی مشاور، خانواده و دانش‌آموز انجام شود. یعنی ابتدا مسیر مشخص شود، دانش‌آموز موضع کنکوری خود را تایید کند و خودش را ملزم به اجرای آن بداند و بقیه یعنی مشاور و خانواده پیگیر این موضوع و مجری آن باشند.

چگونگی مدیریت و زمان‌بندی برای استفاده از گوشی

ما در استفاده از فضای مجازی و گوشی، نیازمند شکل‌گیری یک زمان‌بندی و مدیریت قوی هستیم. این مدیریت و زمان‌بندی کاری نیست که تنها توسط داوطلب انجام شود. برای انجام این کار یک تشکیلات، گروه یا تشکل شکل می‌دهیم که مشاور یا مدرسه، خانواده و دانش‌آموز با یکدیگر در یک گروه می‌نشینند. زمان‌بندی‌های استفاده، چگونگی‌های استفاده و برنامه‌های استفاده از گوشی و فضای مجازی را در این گروه مطرح می‌کنیم، دانش‌آموز آن‌ها را می‌پذیرد و عناوینی هستند که مورد تایید او قرار می‌گیرند.

حال هر سه نفر( مشاور، خانواده و دانش‌آموز) کمک می‌کنند تا این موضوع به اجرا برسد. البته شایان ذکر است افراد مختلف نیازهای متفاوتی در این موارد دارند و ممکن برنامه دو داوطلب کاملا با یکدیگر تفاوت داشته باشد.

استفاده از فضای مجازی در سال کنکور (2)

به عنوان مثال؛ قرار بر این است که شب‌ها تا پایان مطالعه مثلاً تا ساعت 10، از گوشی استفاده نکند. حال خانواده این همکاری را با دانش‌آموز انجام می‌دهد که گوشی تا پایان مطالعه در کنار پدر یا مادر بماند و در ساعت 10 شب نیز بدون هیچ ناراحتی و موضوعی، گوشی را به دانش‌آموز تحویل دهد. نه این‌که ساعت 10 شب بگویند، نیم ساعت مطالعه نکردی پس من گوشی را تحویل نمی‌دهم! ناراحتی نباید ایجاد شود.

قرار بعدی این‌گونه است که ساعت 11 تا 11:30، یعنی زمانی‌که داوطلب می‌خواهد بخوابد، گوشی خود را از محل خواب و استراحت خود بیرون و دور نگه دارد. زمانی‌که گوشی در محیط خانواده و دور از دانش‌آموز قرار می‌گیرد، زمینه‌های اطمینان باید برقرار باشد و دانش‌آموز احساس نکند که حال که گوشی از او دور است و در دسترس خانواده قرار دارد، ممکن‌ است توسط پدر، مادر یا برادر کنترل شود. این اتفاق هم نباید بی‌افتد.

پس زمانی‌که همه با هم یک تیم را تشکیل دادند در راستای انجام فعالیت، قطعاً این روش می‌تواند موثر واقع شود.

زمانی که مدیریت استفاده از گوشی برهم می‌خورد!

همان‌طور که می‌دانیم، این نوع کنترل بر حضور در فضای مجازی و استفاده از گوشی، ممکن است یک هفته، دو هفته و یا سه هفته، کنترل، مدیریت و نظارت شود و یک‌دفعه در زمانی این مدیریت برهم بخورد. برهم خوردن این مدیریت اشکالی را ایجاد نمی‌کند. زمانی‌که این تعادل و نظارت برهم خورد، گروه مدیریت باید مجدداً شکل بگیرد و برنامه جدید با اصلاح اشکالات قبلی آماده شود و دوباره از ابتدا کارهایی که قرار بود انجام شود را تحت کنترل قرار دهند.

این روند مثل عادت‌های دیگر ما در زندگی است، که زمانی‌که می‌خواهیم از آن فاصله بگیریم در یک جایی آن را می‌شکنیم، به عنوان مثال؛ تصمیم می‌گیریم ورزش کنیم؛ یک هفته، ده روز این کار را انجام می‌دهیم اما در جایی انجام این فعالیت برهم می‌خورد که موظف هستیم دوباره و با برنامه‌ای بهتر آن را شروع و مدیریت کنیم.

استفاده از فضای مجازی در سال کنکور (1)

جمع بندی

کنترل کردن هر عاملی که می‌تواند سال کنکور بر داوطلب تاثیر گذار باشد، بسیار ضروری بوده و ملزم به اجرا است. حضور بیش از اندازه در فضای مجازی و اعتیاد به استفاده از ابزارهای الکترونیکی در سال کنکور، یک نکته قابل توجهی است که با اجرای راهکارهای ارائه داده شده در این مقاله قابل کنترل و پیشگیری خواهد بود.

پاسخ به سوالات متداول شما

روش‌های زیادی برای کنترل و مدیریت استفاده از گوشی وجود دارد اما مهم‌ترین آن‌ها می‌تواند، تعیین زمان‌بندی و مدیریت در زمان استفاده از آن باشد.

قطعاً، استفاده و کار در فضای مجازی نیازمند زمان زیاد است. اگر داوطلبی که کنکور دارد، در سال کنکور خود درگیر این کارها شود، از فرآیند کنکور خود جا خواهد ماند.

خانواده به عنوان یکی از سه عضو تیم مدیریت، باید در کنار داوطلب به اجرای چگونگی، زمان‌بندی و نحوه استفاده از گوشی و فضای مجازی بپردازد.

بله، برهم خوردن برنامه کنترل و زمان‌بندی استفاده از گوشی و فضای مجازی بعد از یک مدت امر طبیعی است، مانند سایر فعالیت‌ها در زندگی. اما با برنامه‌ریزی بهتر می‌توان مجدداً شرایط را در دست گرفت و مدیریت بهتری را ارائه داد.

اهدافی که برای نوشتن خلاصه‌نویسی‌ها در سال‌های گذشته مطرح بود، با هدف استفاده آن در کنکور متفاوت بوده و نمی‌تواند برای آزمون سراسری کاربردی باشند.

پشتیبانی-نظرات

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=9657

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش