یاوران دانش
تحلیل کارنامه کنکور

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

تحلیل کارنامه کنکور + جزئیات نمونه کارنامه ریاضی و تجربی

برای انتخاب رشته به اطلاعات درج شده در کارنامه کنکور نیاز دارید. این کارنامه یک گزارش وضعیت نهایی هر داوطلب براساس نمره آزمون و سوابق تحصیلی اوست. لذا به‌ عنوان یک سند قابل استناد نیست. یعنی اطلاعات درج شده در این کارنامه ارزش خاصی ندارد و صرفاً چیزی را و یا حقی را اثبات نمی‌کند. بلکه تنها یک گزارش نهایی است تا داوطلبین بر اساس آن انتخاب رشته کنند. به ‌این‌ ترتیب هیچ ‌کسی قرار نیست تا با استناد به رتبه کارنامه خود حق قبولی در رشته‌های خاص را برای خود کنار بگذارد. اما در این کارنامه به چه مواردی اشاره شده ‌است. برای تحلیل کارنامه کنکور به چه نکاتی نیاز دارید؟

در بررسی کارنامه کنکور با چندین فاکتور کلیدی روبه‌رو هستیم. از طرفی چندین نوع اطلاعات از قبیل چندین نوع نمره، رتبه و سهمیه مجاز و… قید شده‌ است. از طرفی رتبه هر داوطلب با توجه به منطقه، ناحیه و قطب کنکوری او تعیین‌ شده است. در این مقاله از یاوران دانش قصد داریم تا با در نظر گرفتن دو نمونه کارنامه سراسری کنکور ۱۴۰۲ به تحلیل کارنامه کنکور بپردازیم و از تمامی جزئیات آن صحبت کنیم.

بررسی مشخصه‌های هویتی کارنامه کنکور

وقتی کارنامه کنکور را دریافت کردید، در اولین قدم حتماً مشخصه‌های هویتی آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که کارنامه دقیقاً برای شما و مطابق با رشته تحصیلی شما است. لذا در نگاهی دقیق تمامی اطلاعات هویتی بخش بالایی کارنامه را بررسی کنید. در این بخش به موضوعات از قبیل سال اخذ دیپلم، عنوان دیپلم، محل اخذ دیپلم و دو سال قبل آن نیز اشاره شده ‌است. در عین ‌حال از اطلاعات تکمیلی از قبیل استان بومی، ناحیه بومی و قطب بومی نیز قید شده ‌است. اما این اطلاعات چه هستند و چرا در بررسی کارنامه کنکور مورد توجه قرار می‌گیرند؟

منظور از استان، ناحیه و قطب بومی چیست؟

بسیاری از کد رشته‌های دانشگاهی شرایط پذیرش بومی و یا ناحیه‌ای دارند. این برای آن است که بتوانند از داوطلبین بومی همان استان و یا ناحیه، دانشجوی مورد نیاز خود را پذیرش کنند. چرا که بعدها و پس ‌از فارغ ‌التحصیلی به مدرک و کار این فرد در استان و یا ناحیه خود نیاز دارند. این در حالی است که عموماً دانشجویان غیر بومی پس‌ از فارغ ‌التحصیل شدن در آن استان و یا ناحیه باقی نمی‌مانند. برای همین است که پذیرش جمع بزرگی از کد رشته‌های دانشگاهی یا به کل بومی هستند و یا سهمیه برجسته‌ای از آن به شکل بومی انجام می‌شود. لذا هر داوطلب باید از شرایط بومی خود مطلع باشد. این شرایط در تحلیل کارنامه کنکور به قرار زیر هستند:

استان بومی در کارنامه کنکور

به استانی که ۳ سال آخر دبیرستان را در آنجا تحصیل کرده باشید، گفته می‌شود. به‌ عنوان مثال هر دو داوطلب در کارنامه های مورد نظر ما برای تحلیل در این مقاله از استان بومی تهران هستند. به‌ این ‌ترتیب در اولویت بالا برای پذیرش رشته‌های بومی استان تهران قرار می‌گیرند. توجه به استان بومی نکته کلیدی در تحلیل کارنامه کنکور است.

ناحیه بومی در کارنامه کنکور

به چند استان کنار هم یک ناحیه گفته می‌شود. قاعدتاً ناحیه بومی هر داوطلب مربوط به استان محل زندگی او و چند استان دیگر در همجواری استان بومی آن است. به‌ عنوان مثال استان‌های قرار گرفته در ناحیه بومی ۱ شامل استان‌های تهران، البرز، سمنان، زنجان، قم، قزوین و مرکزی است. ناحیه بومی از معیارهای کلیدی در پذیرش سهمیه کد رشته‌های دانشگاهی است. چرا که معمولاً شرایط تحصیل و در ادامه شرایط کار و زندگی افراد در استان‌های همجوار استان بومی ساده‌تر است و پذیرش در یک ناحیه شرایط تحصیلی را ساده می‌کند. از طرفی این نواحی را با توجه به رویکرد قومی و فرهنگی نیز قرار داده‌اند.

قطب بومی در کارنامه کنکور

از کنار هم قرار گرفتن چند ناحیه یک قطب بومی شکل می‌گیرد. مثلاً قطب ۱ بومی شامل ناحیه ۱ بومی و ناحیه ۹ بومی است. با استان‌های ناحیه ۱ بومی که آشنا هستید. استان‌های ناحیه ۹ بومی نیز شامل سه استان شمالی کشور یعنی گیلان و مازندران و گلستان می‌شود. به ‌این ‌ترتیب فهرست ۱۰ استان همجوار استان تهران در قطب ۱ بومی قرار دارند.

برای کسب اطلاعات کامل و بررسی تمامی ناحیه‌ها و قطب‌ها از نگاه سازمان سنجش کافی است اطلاعات مقدماتی دفترچه انتخاب رشته رسمی سازمان سنجش را مطالعه کنید. در این دفترچه با جزئیات از تفکیک نواحی و قطب‌ها صحبت شده ‌است.

جدول وضعیت مجاز به انتخاب رشته چیست؟

در ادامه بررسی کارنامه کنکور به بخش جدول وضعیت مجاز به انتخاب رشته رسیده‌ایم. این بخش خود در دو قسمت مجزا تفکیک شده ‌است که مربوط به پذیرش صرفاً براساس سوابق تحصیلی و پذیرش در رشته‌ها با آزمون است. در تحلیل کارنامه کنکور این دو بخش را جداگانه بررسی خواهیم کرد.

جدول انتخاب رشته صرفاً بر اساس سابقه تحصیلی

سبک برگزاری کنکور در این سال‌های اخیر متکی بر سوابق تحصیلی داوطلبین است. به ‌این ‌ترتیب که نمره معدل امتحان نهایی داوطلبین در شرایط رتبه دهی نهایی آنها و قاعدتاً انتخاب رشته آنها نقش دارد. از طرفی حتی الگوی برگزاری کنکور به شکلی است که داوطلبین می‌توانند بدون نیاز به شرکت در آزمون و فقط با توجه به سوابق تحصیلی خود پذیرش شوند. این نوع پذیرش در انواع دانشگاه‌های روزانه، شبانه، مجازی، پردیس خودگردان، پیام نور و غیر انتفاعی و حتی دانشگاه آزاد انجام می‌شود. هر دو داوطلب از کارنامه‌های نمونه ما برای تحلیل کارنامه کنکور مجاز به انتخاب رشته در تمامی این دانشگاه‌ها براساس سوابق تحصیلی خود هستند. این بدان معنی است که این افراد حتی اگر کنکور هم نمی‌دادند، می‌توانستند به ‌راحتی از طریق این بخش انتخاب رشته کرده و وارد دانشگاه شوند.

جدول انتخاب رشته با آزمون

در این جدول نیز از فهرست جامع از انواع دانشگاه روزانه، شبانه، مجازی، پردیس خودگردان، دانشگاه آزاد، فرهنگیان، پیام نور، غیرانتفاعی و… برخوردار هستیم.

این جدول برای انتخاب رشته بر اساس آزمون و سوابق تحصیلی است. یعنی هر دو آیتم آزمون و سابقه تحصیلی در شرایط انتخاب نقش دارند. از طرفی این جدول به نوعی مکمل جدول قبلی محسوب می‌شود. به ‌این ‌ترتیب افراد براساس این جدول می‌توانند کد رشته‌های مورد نظر خود را با توجه به رتبه کنکور و سوابق تحصیلی انتخاب کنند.

شرایط انتخاب رشته صرفاً تحصیلی با آزمون

تفکیک جداول مجاز براساس صرفاً سوابق تحصیلی و یا آزمون به‌ همراه سوابق تحصیلی در واقع یک جداسازی استراتژیک انتخاب رشته افراد با شرایط گوناگون است. این بدان معنی است که افراد در صورت بهره‌مندی از سوابق تحصیلی عالی ماجرای انتخاب رشته خود را مستقل از آزمون دنبال کنند. اما قرار نیست تا انتخاب رشته‌ها در دو فرم جداگانه باشد.

برای انتخاب رشته با توجه به سوابق تحصیلی و یا براساس آزمون در کنار سوابق تحصیلی یک فرم انتخاب رشته با ۱۵۰ گزینه پیش ‌بینی ‌شده است. داوطلبین می‌توانند با توجه به شرایط مجاز خود به هر ترتیبی که می‌خواهند کد رشته‌ها بر اساس سوابق تحصیلی و یا آزمون در کنار سوابق تحصیلی را در این فهرست ۱۵۰ تایی انتخاب کنند. در همان کارنامه به این نکته اشاره شده ‌است که تنها یک فرم انتخاب رشته برای هر دو جدول وجود دارد. شرایط انتخاب رشته این دو جدول سابقاً جداگانه انجام می‌شد؛ اما هم ‌اکنون همگی در یک فرم قرار دارند. حتی لازم است تا ۴ رشته محبوب تجربی از قبیل پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و حتی دامپزشکی را در همین فرم مشترک و در کنار دیگر رشته‌ها انتخاب کنید. مگر آنکه برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد آنهم به جز ۴ رشته مذکور دست به کار شده باشید.

انتخاب رشته دانشگاه آزاد به چه صورت است؟

انتخاب رشته دانشگاه آزاد از جمله موارد کلیدی در تحلیل کارنامه کنکور است که به غیر از ۴ رشته محبوب پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و دامپزشکی در مسیری جداگانه از دیگر دانشگاه‌ها قرار دارد. این چهار رشته آن‌قدر پرتقاضا هستند و چنان رقابت سنگینی در آنها جریان دارد که حتی برای کد رشته‌های دانشگاه آزاد تراکم بالای متقاضیان حضور دارند. همین نکته باعث شده کد رشته‌های ارائه‌ شده این دانشگاه در این ۴ رشته به همراه همان فرم انتخاب رشته ۱۵۰ تایی زیر نظر سازمان سنجش انجام شود. اما برای تحصیل در باقی رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد باید مراحل انتخاب رشته جداگانه‌ای را در سایت اصلی دانشگاه آزاد اسلامی دنبال کنید.

جدول نمرات کل در کارنامه کنکور

در ادامه تحلیل کارنامه کنکور به بخش نمرات کل رسیده‌ایم. در این بخش نیز یک جدول جداگانه با چندین آیتم تنظیم شده‌ است که شامل نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ، نمره کل سابقه تحصیلی (آموزش ‌و پرورش) و نمره کل نهایی است. اما این نمرات چه هستند و چه تأثیری در بررسی کارنامه کنکور دارند؟

نمره کل آزمون اختصاصی

اصل تحلیل کارنامه کنکور تازه از همین جدول و همین نمره کل آزمون آغاز می‌شود. این نمره تراز نهایی از نتیجه کنکور داوطلبین است. البته از آنجا که حالا کنکور در سطح دروس تخصصی برگزار می‌شود، لذا نمره مذکور به ‌عنوان نمره کل آزمون اختصاصی قلمداد شده است.

اگر داوطلب کنکور هستید، قطعاً می‌دانید که دو نوبت آزمون پیش ‌بینی ‌شده است. در سال جاری این آزمون‌ها در ماه‌های اردیبهشت و تیرماه برگزار می‌شوند. اما در سال ۱۴۰۲ این دو آزمون در ماه‌های دی و تیر برگزار شدند.

هر داوطلب کنکور مجاز است که در هر کدام از این آزمون‌ها و حتی هر دوی آنها شرکت کند. حتی بدون شرکت در این آزمون‌ها نیز از امکان پذیرش دانشگاه برخوردار است. اما به‌ هر حال به یک نمره نهایی آزمون نیاز داریم. لذا ساختار کارنامه با توجه به بهترین نمره از میان این دو آزمون انتخاب ‌شده است.

لذا چیزی به اسم میانگین و یا تراز نمره دو آزمون وجود ندارد. نمره هر آزمون که بهتر باشید، همان نمره در این بخش وارد شده ‌است. در کارنامه نمونه که در حال بررسی آن هستیم، این نمره ۷۸۲۶ است که نمره خوبی محسوب می‌شود. چرا که داوطلب مورد نظر ما حتی توانسته رتبه قابل ‌قبول ۴۴۳۹ را در سهمیه مربوطه خود کسب کند.

نمره کل سابقه تحصیلی (آموزش‌ و پرورش)

قاعدتاً می‌دانید که معدل نهایی ۳ سال پایانی دوره متوسطه دوم داوطلبین در نتایج کنکور تأثیرگذار است. البته در حال ‌حاضر هر سال سیاست سازمان سنجش و آموزش و پرورش برای تعیین درصد تأثیر این نمره تغییر می‌کند. تا جاییکه شرایط و تأثیر آن در سال ۱۴۰۳ به مقدار قابل ‌توجه متفاوت از ۱۴۰۲ است و حتی ممکن است در سال بعدی تغییرات شکل دیگری داشته باشند.

اما در کل اصل ماجرا یکسان است و اینکه یک نمره دیگری با عنوان سابقه تحصیلی در برگه کارنامه کنکور داوطلبین وارد شده ‌است. این نمره معیار کلی سابقه تحصیلی است که به ‌عنوان مثال برای کارنامه مورد نظر ما مقدار آن ۸۴۱۲ است.

گویا این داوطلب با آنکه نمره کنکور خوبی دارد؛ اما ضعیف‌تر از حد انتظار خودش ظاهر شده ‌است. چرا که در دوره تحصیل از نمره قابل‌ توجه‌تری برخوردار است. فعلاً با در نظر گرفتن این دو نمره گویا دانش‌آموز مورد نظر ما دوره تحصیل بهتری از آزمون نهایی کنکور داشته است.

نمره کل نهایی

نمره کل نهایی بخش کلیدی از تحلیل کارنامه کنکور است که یک حد تراز شده از دو نمره آزمون و سوابق تحصیلی است. این نمره معیار نهایی برای رتبه دهی و در نهایت انتخاب رشته است. البته در کد رشته‌ها که بر اساس سوابق تحصیلی هستند، مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

دقت کنید که نمره کل نهایی حد میانگین نمره آزمون و نمره سوابق تحصیلی نیست. بلکه یک حد تراز شده از این دو نمره است. چرا که با توجه به سیاست تأثیرگذاری نمره سوابق تحصیلی این ترازبندی انجام می‌شود. در همین کارنامه مورد نظر به‌ وضوح می‌توانید شرایط محاسبه نمره نهایی را بررسی کنید. چرا که نمره نهایی این داوطلب ۸۰۶۱ است که اندکی کمتر از حد میانگین دو نمره آزمون و سوابق تراز شده ‌است.

رتبه کل در سهمیه چیست؟

آخرین جدول مهمترین بخش از تحلیل کارنامه کنکور است که در نهایت رتبه داوطلبین را با توجه به نمره کل نهایی آنها از میان تمامی افراد در هر سهمیه و رتبه کل درج کرده ‌است. در این جدول نیز با چندین آیتم روبرو هستیم:

رتبه کل در سهمیه نهایی

این رتبه جایگاه داوطلب در میان تمامی افراد حاضر یک سهمیه است. مثلاً در کارنامه مذکور رتبه داوطلب مورد نظر ما ۴۴۳۹ از میان ۴۶۹۰۷ نفر افراد حاضر در سهمیه منطقه ۱ است.

در کارنامه دوم نیز شاهد هستیم که فرد مورد نظر ما از میان داوطلبین تجربی منطقه ۱ رتبه ۷۹۲۸ را کسب کرده ‌است. رتبه هر دو نفر از کارنامه‌هایی که در حال بررسی آنها هستیم، مقدار خوب و قابل توجهی است که زمینه مناسب برای قبولی در رشته‌های زیادی را فراهم می‌کند.

آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی

این بخش یک اطلاع ‌رسانی کلی است و فقط برای آن است که بدانید در میان چند نفر مجاز به انتخاب رشته قرار دارید. قاعدتاً هر فرد با توجه به رتبه خود در اولویت بالاتر قرار می‌گیرد. این بدان معنی است که سیستم پذیرش سازمان سنجش فهرست انتخاب رشته هر کسی را با توجه به رتبه او بررسی می‌کند و تا زمانی که فهرست و پذیرش رتبه بالاتر تمام نشده، بررسی کد رشته‌های رتبه پایین‌تر امکان‌پذیر نیست.

این نکته از آن جهت مهم است که بدانید تمامی ۱۵۰ انتخاب شما در فرم انتخاب رشته سازمان سنجش در اولویت بالاتری از رتبه بعدی شما قرار دارند. لذا بر فرض اینکه کد رشته‌ای در جایگاه ۱۵۰ لیست شما باشد، قطعاً در شرایط گزینش بالاتر از همان کد رشته در ابتدای فهرست افراد با رتبه‌های پایین‌تر بررسی می‌شوند.

نحوه تحلیل کارنامه کنکور

رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه

آخرین آیتم در این بخش برای تحلیل کارنامه کنکور رتبه کل کشوری بدون اعمال سهمیه است که به‌ عنوان مثال برای داوطلب مورد نظر ما 27700 از میان ۵۰۴000 نفر است. اما آیا دانستن این رتبه کشوری مفید است؟

برخی از کد رشته‌های دانشگاهی فارغ از نیازهای استانی، ناحیه و در کل مناطق بومی هستند. این کد رشته‌ها که عموماً در رشته‌های ریاضی و فیزیک حضور دارند، به شکل کشوری پذیرش می‌شوند. قاعدتاً اگر قصد پذیرش در این کد رشته‌ها را دارید، اطلاع از رتبه کشوری سودمند است.

برای انتخاب رشته به نمره کل نهایی نیاز داریم و یا رتبه کل در سهمیه نهایی؟

با تمام این تفاصیل تازه بحث اصلی ما برای تحلیل کارنامه کنکور و استراتژی استفاده از اطلاعات آن برای انتخاب رشته آغاز شده ‌است. اینکه برای انتخاب رشته به کدامیک از اطلاعات نمره کل نهایی و یا رتبه کل در سهمیه نهایی و حتی رتبه کشوری نیاز داریم؟

نظرات در این‌باره متفاوت است. چرا که برخی برای انتخاب رشته به ‌دنبال نمره کل هستند و برخی دیگر رتبه کل را معیار قرار می‌دهند. اما پاسخ به این سوال خیلی ساده است. چرا که هر دو گزینه اطلاعاتی مفید و در واقع یکی هستند.

فقط از زوایایی متفاوت به نتایج نهایی داوطلبین نگاه می‌کنند. منطقی است که هر داوطلب با نمره کل بالاتر می‌تواند رتبه کل بهتری را در سهمیه و حتی کشور کسب کند. در این ‌میان برخی کارشناس‌های انتخاب رشته با معیار نمره موضوع را بررسی می‌کنند و برخی دیگر از مهارت تحلیل رتبه برخوردار هستند.

اما در بیش از 90 درصد روش‌های انتخاب رشته در کدرشته‌های گوناگون، اولویت‌ها براساس رتبه فرد در سهمیه نهایی انتخاب می‌شوند و از تراز کل به عنوان یک پارامتر کمکی در انتخاب رشته استفاده می‌شود.

در تحلیل کارنامه کنکور ۲ نوع رتبه‌بندی در سهمیه و کل کشور وجود دارد که هر کدام برای انتخاب برخی کد رشته‌ها مهم هستند. اطلاع از روش محاسبه رتبه‌ها از روی نمره کل در چگونگی انتخاب رشته مهم است. چرا که در ابتدا رتبه کل کشوری از روی نمره کل نهایی محاسبه خواهد شد. سپس رتبه سهمیه را از روی رتبه کل کشوری محاسبه می‌کنند. این در حالی است که برای انتخاب بیش ‌از ۸۰ درصد کد رشته‌ها باید از اطلاعات رتبه کل در سهمیه استفاده کنیم.

کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد

آخرین آیتم اطلاع ‌رسانی کارنامه کنکور مربوط به کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد است. این کد برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد به غیر از ۴ رشته پرطرفدار پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و دامپزشکی است. در واقع مسئولیت پذیرش تمامی این ۴ رشته پر طرفدار دانشگاه آزاد بر عهده سازمان سنجش است. اما برای باقی رشته‌ها یک کد ۷ رقمی در کارنامه قید شده ‌است که از طریق این کد وارد سامانه اختصاصی دانشگاه آزاد شده و انتخاب رشته خود را کامل می‌کنید.

اهمیت رتبه در شرایط نهایی کارنامه کنکور

کنکور در نهایت یک رقابت است و قرار است تا تعداد معینی از داوطلبین برای انتخاب رشته در دانشگاه‌های مختلف مجاز شوند. قاعدتاً افراد با رتبه‌های نامناسب و ضعیف نمی‌توانند در تمامی دانشگاه‌ها مجاز به انتخاب رشته شوند.

برای بررسی اهمیت این نکته یک نمونه کارنامه دیگر را از یک داوطلب رشته تجربی بررسی می‌کنیم. در تحلیل کارنامه کنکور این فرد با رتبه نه ‌چندان خوب ۴۳۲۷۱ روبرو هستیم. این رتبه‌ی خوبی نیست و کاملاً گویای آن است که داوطلب مذکور آزمون را به‌ خوبی سپری نکرده است. حالا در کارنامه او چه اتفاقی افتاده است؟

در بررسی کارنامه کنکور این داوطلب وقتی جدول مجاز بر اساس سوابق تحصیلی را بررسی می‌کنیم، متوجه هستیم که این فرد برای انتخاب رشته در تمامی دانشگاه‌ها از جمله روزانه، شبانه، پردیس‌ها، پیام نور، غیرانتفاعی، دانشگاه آزاد و… مجاز است. لذا قاعدتاً سوابق تحصیلی قابل دفاعی دارد که توانسته انتخاب رشته در تمامی دانشگاه‌ها از طریق سوابق تحصیلی را کسب کند. اما همین داوطلب در جدول با آزمون برای انتخاب رشته در روزانه و شبانه مجاز نیست.

همچنین در بخش ۴ رشته جداگانه دانشگاه آزاد نیز مجاز نشده است. از طرفی زمانی‌ که نمی‌توانید در دوره‌های روزانه و یا شبانه انتخاب رشته کنید، قاعدتاً از جمع افراد مجاز به انتخاب ۴ رشته محبوب پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و دامپزشکی خارج است. لذا غیر از این ۴ رشته در باقی رشته‌های دانشگاه آزاد مجاز است.

تحلیل رتبه در بررسی کارنامه کنکور

کارنامه کنکور همان داوطلب تجربی خودمان را مجدداً و این‌بار برای بررسی رتبه‌ها تحلیل می‌کنیم. البته برای تحلیل رتبه این فرد لازم است تا ابتدا نگاهی به نمره آزمون آن بیاندازیم. این نمره برای این فرد ۵۳۰۵ است و نمره سوابق تحصیلی هم ۵۸۰۲ بوده‌ است. گویا در هر دو نمره یک مسیر یکسان را سپری کرده ‌است و در کل برای آزمون حتی ضعیف‌تر ظاهر شده ‌است. نمره کل نهایی نیز با احتساب تراز دو نمره ۵۵۰۰ است.

اما رتبه این فرد عدد ۴۳۸۰۰ در سهمیه و عدد ۲۰۰۸۲۱ در کشوری است. با توجه به این رتبه کاملاً مشخص است که داوطلب مذکور حتی با وجود مجاز شدن در دوره‌های روزانه نمی‌توانست هیچ رشته‌ای قبول شود. این فرد تنها می‌تواند برای کد رشته‌های دانشگاه آزاد آن‌هم با توجه به سوابق تحصیلی حساب باز کند.

کلام پایانی

تحلیل کارنامه کنکور مقدمه انتخاب رشته هدفمند و تأثیرگذار شما است. از هر دو تکنیک با توجه به نمره کل و رتبه کل در سهمیه می‌توانید گزینه‌های انتخاب رشته خود را لیست کنید. برگ برنده در درک کامل از شرایط این کارنامه است. اول اینکه باید بدانید در کدام رشته‌ها از کدام دانشگاه‌ها مجاز به انتخاب رشته هستید.

در عین ‌حال پتانسیل شما برای انتخاب رشته از طریق آزمون و یا سوابق تحصیلی چگونه است. در این ‌میان چه استراتژی‌ برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد داشته باشید؟ از طرفی چگونه از رتبه کل در کنار نمره نهایی کل برای تفکیک کد رشته‌های بهترین انتخاب استفاده کنید.

در این مقاله از یاوران دانش تا حدود کلی به بررسی و تحلیل کارنامه کنکور پرداختیم. اما قطعاً می‌دانید که شرایط کارنامه هر کسی با فردی دیگر متفاوت است و قاعدتاً استراتژی تخصصی جهت انتخاب نیاز دارد. برای تحلیل کارنامه کنکور و در نهایت تدوین یک برنامه ساختار یافته جهت بهترین انتخاب رشته می‌توانید از خدمات ما در گروه یاوران دانش استفاده کنید.

پشتیبانی-نظرات

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=18781

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش