Live Instagram | مشاهده لایو (شروع شد)
معایب-رشته-پزشکی-و-دندانپزشکی

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی به عنوان تاپ‌ترین رشته‌های تجربی، بیشترین تقاضا را میان داوطلبین کنکور دارند. اما آیا می‌توان با قطعیت کامل گفت که تمامی‌متقاضیان از دشواری‌ها و چالش‌های این دو رشته باخبر هستند؟ آیا درمقابل سختی‌ها، توان ادامه دارند؟ شاید بتوان گفت سختی‌های این رشته‌ها در تحصیل و شغل بیشتر از مزایای آن است و بیشتر اوقات داوطلب اطلاعات کامل را بررسی نمی‌کند و تنها با توجه به مزایا دست به انتخاب می‌زند.

در ادامه به برسی واقعیت های رشته های پزشکی و دندان پزشکی میپردازیم تا در هنگام انتخاب رشته، انتخاب آگاهانه ای در کنار مشاوره تحصیلی خود داشته باشید.

ناگفته‌ها و معایب پزشکی و دندانپزشکی | برسی کامل معایب

رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی از پرمتقاضی‌ترین رشته‌های علوم تجربی هستند. اکثر داوطلبان به دلایل متعددی در انتخاب رشته خود این رشته‌ها انتخاب می‌کنند. اعتقاد بر این است که بچه‌هایی که این دو رشته را جهت ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند، گاهی اوقات، نسبت به این رشته اطلاعات دقیقی ندارند و با یک‌ هاله‌ای که پر از ویژگی‌های مثبت این رشته‌ها است، دست به انتخاب می‌زنند. در ذهنشان با تصور بی‌عیب و نقص بودن این رشته‌ها، آن‌ها را انتخاب می‌کنند و در بسیاری از مواقع ممکن است که سختی بکشند و یا بعدها از انتخاب خود پشیمان شده و با خود بگویند که ای کاش این انتخاب را نمی‌کردند. ما در این مقاله سعی داریم با دادن اطلاعات مفید و کامل، از ای کاش‌های آینده کم کنیم و تمامی‌خصوصیات تحصیلی و شغلی رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی را به شما ارائه دهیم تا با دانش کامل به انتخاب خود افتخار کنید.

آشنایی کامل با رشته پزشکی

در ابتدا تمامی‌اطلاعات رشته پزشکی اعم از شرایط قبولی، ادامه تحصیل، مدت زمان تحصیل، آینده شغلی، سختی‌ها و محیط کار و غیره را بررسی می‌کنیم. مزایا و معایب هر یک را نیز کامل توضیح می‌دهیم.

شرایط قبولی در رشته پزشکی:

رشته پزشکی از رشته‌هایی است که با قبولی در آزمون سراسری به داوطلب در دانشگاه‌ها پذیرش می‌دهد. این رشته سخت‌ترین شرایط را جهت قبولی در دانشگاه به خود اختصاص داده و داوطلبین کنکور در زمان تحصیل خود، باید حداقل دو سال تمام را به مطالعه جدی بپردازند. مطالعه جدی بدین معناست که داوطلب به مدت دوسال شبانه روزی و به دور از هرچیزی که بر مطالعه‌اش تاثیر می‌گذارد، دور باشد و با روش‌های صحیح و درست مطالعه کند تا در آزمون سراسری نتیجه بگیرد. حتی با یک سال مطالعه نمی‌توان به قطعیت گفت که داوطلب نتیجه می‌گیرد. دانش‌آموز باید در سال‌های یازدهم و دوازدهم یا پایه دوازدهم و سال بعد از فارغ التحصیلی فرآیند جدی مطالعه را داشته باشد و کامل برای کنکور کار کند.

مدت زمان تحصیل در رشته پزشکی:

پس از قبولی داوطلب در آزمون سراسری و ورود به دانشگاه، 7 الی 8 سال طول می‌کشد تا دانشجو دوره‌ی پزشکی عمومی ‌را به اتمام برساند. بعد از تمام شدن دوره عمومی، دو سال طرح اجباری را باید بگذارند. پس از طرح باید حتما تخصص بگیرد؛ به طبع نمی‌تواند تنها با مدرک پزشکی عمومی‌، وارد جامعه پزشکی شود. حدود 1 تا 2 سال شروع فرآیند مطالعه و آزمون تخصص است و دو سال هم گذراندن تحصیل در دانشگاه و گرفتن تخصص. از لحظه ورود به دانشگاه تا گرفتن مدرک تخصص و وارد جامعه کاری پزشکی و شروع کار شدن دانشجو، حدود 12 تا 13 سال طول می‌کشد.

در ادامه نکته مهمی را خواهم گفت…

دانشگاه-پزشکی-و-دندانپزشکی

جهت کسب درآمد عالی، پزشکی نخوان!

متاسفانه دلیل انتخاب پزشکی برای بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری، کسب درآمد است. اگر صرفاً جهت کسب درآمد و مسائل مالی، رشته پزشکی را انتخاب می‌کنید، قطعاً اشتباه می‌کنید. شما 13 سال از زندگی خود را به سختی می‌گذرانید تا درنهایت درآمد خوبی داشته باشید؟ اگر هدف شما کسب درآمد عالی است، می‌توانید از یک کار ضعیف هم کسب درآمد کنید. انرژی‌ای را که می‌خواهید 13 سال صرف مطالعه و درس خواندن کنید را، با انتخاب یک کار ضعیف جایگزین کنید. اگر شما در این 13 سال، تمام انرژی و مهارت‌های خود را برای پیشرفت به‌کار بگیرید، به جرات می‌توان گفت چندین برابر درآمد یک پزشک را بعد از 13 سال تحصیل خواهید داشت و زمینه پول‌سازی برای مهارت شما فراهم خواهد شد.

چه کسانی باید پزشکی بخوانند؟

افرادی باید رشته پزشکی بخوانند که علاقه‌مند باشند و هدفی را در جهت مطالعه این رشته دنبال کنند. هدف آن‌ها تنها اهداف مالی نباشد. منظور ما این نیست که دسترسی مالی نخواهند داشت، اتفاقاً اگر علاقه‌مند باشند، درآمد بسیار خوبی هم کسب خواهند کرد. منتهی موضوع این است که به عنوان مثال؛ زمانی که شخصی تصمیم می‌گیرد در رشته ورزشی فوتبال فعالیت کند، آن هم صرفاً بر این مبنا که مانند یک فوتبالیست که شرایط مالی خوبی دارد، شود، باید بداند که شرایط برای همه متفاوت است و شاید از میان صدها نفر کسانی که فوتبالیست هستند، تنها یک فوتبالیست بتواند به آن منافع مالی دست پیدا کند. در پزشکی هم به همین شکل، اگر پزشکی، درآمد گزافی دارد، از میان چند هزار پزشک، شاید تنها اوست که این شرایط مالی را دارد.

پزشکی بخوانید اگر…

  • هدف دارید.
  • علاقه‌مند هستید.
  • دوست دارید به جامعه خدمات و کمک‌هایی را ارائه دهید.
  • می‌خواهید کارهایی را انجام دهید که دیگران تابه‌حال انجام ندادند.

 

اگر با این شرایط و ضوابط پزشکی را انتخاب می‌کنید، انتخاب شما قابل احترام است، فعالیت شما جای تقدیر داشته و عمل شما ظاهر زیبایی برای جامعه و شخص خودتان دارد. مهم‌تر از همه به درآمد خوبی هم دست پیدا خواهید کرد. چون شما آن پزشک متخصصی هستید که توانمند است، دیگر پزشکان شبیه شما نیستند و هدف شما تنها مسائل مالی نیست.

دشواری‌ها و شرایط سخت رشته پزشکی

بسیاری از دانش‌آموزان ما، قبل از ورود به رشته پزشکی سختی آن را ندیدند، فقط با دانسته‌هایی که از خوب بودن این رشته دارند، تصمیم به انتخاب می‌گیرند. در ادامه شرایط سخت رشته پزشکی را به شما معرفی کرده‌ایم تا با آگاهی بیشتر تصمیم‌گیری کنید.

برای آشنایی کامل با رشته پزشکی و درآمد و شرایط و هزینه تحصیل در این رشته، اینجا کیلیک کنید.

1- چالش زمان

همانطور که در بخش معرفی رشته پزشکی گفته شد، حدود 12 الی 13 سال فرآیند تحصیل و آمادگی جهت ورود به جامعه کاری برای یک پزشک متخصص طول می‌کشد. در وهله اول، از نظر زمانی تکمیل این فرآیند بسیار طولانی است و در تمامی‌این 12-13 سال باید درس بخوانند تا درنهایت به عنوان یک پزشک متخصص وارد روند شغلی و کسب درآمد شوند. گذر 13 ساله برای دانشجوی پزشکی بسیار سخت است. در واقع زندگی، شرایط تحصیل و شیفت‌هایی که دانشجوی پزشکی در این 13 سال طی می‌کند، زندگی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

2- سطح مطالعه دروس

برای درک بهتر شرایط مطالعه در رشته پزشکی، آن را با رشته‌های مهندسی مقایسه می‌کنیم:

حضور در کلاس‌های دانشگاه:

تصور کنیم داوطلبی در یکی از رشته‌های مهندسی در دانشگاه تهران قبول شده است. در رشته مهندسی دانشگاه تهران، معمولاً 30 تا 40 درصد دانشجویان بنابر دلایل مختلف در کلاس‌های درس حاضر نمی‌شوند، عدم حضور این دانشجویان شاید لطمه جدی به آن‌ها وارد نکند و با مطالعه بیشتر بتوانند خود را به کلاس‌ها برسانند. اما دانشجویان پزشکی نمی‌توانند در کلاس‌های دانشگاه خود غیبت کنند. مدل طراحی شده در دانشکده‌های پزشکی اینگونه است که دانشجو با استادان پزشکی خود باید همراه شود و با هر غیبت به مطالعه خود لطمه می‌زند.

شرایط در زندگی روزمره:

عموماً دانشجویان رشته‌های مهندسی در زندگی روزمره خود، یعنی زمانی که از جو کلاس‌ها و حضور در دانشگاه بیرون می‌آیند، تنها 30 تا 40 درصد از زمان خود را به مطالعه می‌پردازند و مشغول مطالعه دروس هستند. در کنار فعالیت‌های درسی می‌توانند، به فعالیت‌های هنری، ورزشی، شغل پاره‌وقت و دیگر موارد در یک زندگی نرمال بپردازند. اما دانشجوی رشته پزشکی تمام زمان روز خود را باید به مطالعه بپردازد، حتی زمان‌هایی که در کلاس‌های دانشگاه نیستند. یک دانشجوی پزشکی با برنامه ریزی دقیق و منظم شاید تنها بتواند به 10 درصد از فعالیت‌های غیردرسی دانشگاه بپردازد. بیشتر از این مقدار امکان ندارد بتواند فعالیت‌های متفرقه را انجام دهد و همچنان در تحصیل خود بسیار موفق باشد.

معرفی-رشته-پزشکی

شیفت‌های کاری در دوران دانشجویی

شیفت‌هایی که دانشجوی رشته پزشکی طی می‌کند، معمولاً در بیمارستان‌هایی است که کار سخت در آن‌جا وجود دارد و اصطلاحاً بیمارستان‌های دانشجویی‌ و آموزشی هستند و تحت پوشش دانشکده‌های پزشکی هستند. این بیمارستان‌ها شرایط مطلوبی ندارند و دانشجوی پزشکی، به عنوان پزشک متخصص مشغول به کار نیست تا مورد توجه مسئولین بیمارستان قرار گیرد. همانطور که گفته شد به عنوان یک دانشجوی پزشکی، دوره کارورزی و اینترنی خود را در شیفت‌های بیمارستان می‌گذراند که به‌خودی خود کار دشواری است و حقوقی را که از آن بیمارستان دریافت می‌کنند بسیار ناچیز است.

محیط کار

محیط کار یک پزشک بیمارستان و مراجعه کنندگان او بیماران هستند. خود این موضوع یک چالش است که باید درنظر گرفت. از این جهت باید به این کلمات توجه کرد که:

اولاٌ بیمارستان کجاست؟

بیمارستان مکانی است که اگر ما بخواهیم برای ملاقات دوستان یا آشنایی برویم، در هر بخشی مثلاً؛ بخش زیبایی، جراحی و یا هر بخش دیگری، رفتار ما به گونه‌ای است که اصول بهداشتی برای ما بسیار حائز اهمیت است. در واقع حسی که از محیط بیمارستان دریافت می‌کنیم، احساس آلودگی و عدم اطمینان به پاکیزگی آن‌جا است. به همین دلیل با احتیاط رفتار می‌کنیم تا دچار آلودگی محیط نشویم. مثلاً مراقب هستیم دستمان با جایی تماس پیدا نکند. حال در نظر بگیرید، پزشکی در این محیط کار می‌کند و همواره در معرض این آلودگی‌ها قرار دارد. پزشک در شیفت‌های خود در آن‌جا تغذیه می‌کند و گاهاً در شیفت‌‌‌های شب به استراحت می‌پردازد. از این جهت، شرایط کاری او بسیار سخت و چالش پذیر است.

مراجعه کننده یک پزشک؛ بیمار است.

بیمار کسی است که خودش و خانواده‌اش، در حالت اضطرار و ناراحتی هستند. در این شرایط افراد، احساس مریضی و روحیه بد دارند. حال پزشک باید همواره در این محیط و در حضور این افراد کار کند و با آن‌ها ارتباط برقرار کند. پرسش این است که به چه قیمتی حاضر می‌شود در این محیط، در اتاق جراحی و در حضور بیمار کار کند؟ اینکه تنها درآمدی از آن داریم؟ درباره این شرایط واقعاً ارزش مالی چندان مطلوبی را نمی‌توانیم ببینیم. نه تنها این شرایط پزشک را از جهت جسمی ‌خسته می‌کند، بلکه از نظر روحی و روانی نیز می‌تواند برای پزشک، آزاردهنده باشد و او را تحت تاثیر قرار دهد.

عدم مدیریت روابط با دیگران

زمانی که یک پزشک در تخصص خود فردی حاذق می‌شود و در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های مختلف مشغول به کار است. از لحاظ کاری آن‌قدر درگیر مسائل کاری خود می‌شوند که دیگر کمتر زمان پیدا می‌کنند که برای خود و روابط خانوادگی و یا دوستان زمان تعریف کنند و از محیط کار دور باشند. معمولاً خانواده‌های پزشکان از آن‌ها به دلایل مختلفی شکایت دارند:

  • عدم حضور یک پدر یا مادر پزشک کنار فرزند خود
  • عدم حضور در جمع‌ خانواده یا دوستان
  • عدم رسیدگی به نیازها و شرایط نرمال زندگی برای خود پزشک

 

این موضوع نشانگر این است که رشته پزشکی به خانواده یک پزشک، از نظر عدم حضور او در شرایط متفاوت زندگی یا در مواقعی که خانواده به حضور او نیاز دارند، کمک نخواهد کرد.

استفاده نکردن پزشک از شرایط مالی خود

گاهاً پزشکان نیز از خود گلگی دارند؛ به عقیده برخی پزشکان هیچوقت پزشکی خواندن آن‌ها برای شخص خودشان خوب نبوده و غالباً خانواده از درآمد پزشکی او استفاده کرده‌اند. این لفظ که ما به عنوان آمار از آن یاد می‌کنیم، ما را به این نتیجه می‌رساند که رشته پزشکی از لحاظ مالی به خود پزشک کمک نمی‌کند در بیان دیگر زمانی که پزشک درگیر مسائل کاری است، در ساده‌ترین مثال ممکن، پزشکی که در ساعات طولانی مشغول به کار است، نمی‌تواند درآمد خود را صرف سفری کوتاه کند.

فشار حداکثری بر پزشکان

یکی از سختی‌های در دوران تحصیل رشته پزشکی، این است که، امروزه روز بدلیل کمبود پزشک در ایران و مهاجرت بیشتر پزشکان، بر دانشجویان و اینترن‌های پزشکی، فشار زیادی وارد است و متاسفانه به همین دلیل در اخبار و روزنامه‌ها می‌بینیم و می‌شنویم که خودکشی میان اینترن‌ها زیاد شده است. هر کس که در رشته پزشکی درس می‌خواند، هم شرایط تحصیلی بسیار سختی را طی می‌کند و هم در آینده شرایط کاری برای او بسیار دشوارتر خواهد شد. در شرایط کاری این‌گونه نیست که پزشک بتواند شرایط سخت محیط کار را، کم و کنترل کند، بسیاری از مسائل هستند که از مدیریت آن‌ها خارج است و همین موضوع موجب دشوارتر شدن کار و زندگی برای آن‌ها خواهد شد.

پزشکی یک شغل خدماتی است!

شغل پزشکی، یک شغل خدماتی اعلام می‌شود. یعنی وقتی یک پزشک شیفت کاری در زمان مشخصی دارد باید در محل کار خود حضور پیدا کند. اهمیتی ندارد که شیفت او در روزهای تعطیل، عید نوروز یا زمان سال تحویل است، به هر حال او وظیفه دارد در زمان مقرر به بیماران خود خدمات ارائه دهد. یا اگر پزشک متخصصی در بخش جراحی است، مجبور است در هر زمان که نیاز به او بود به اتاق عمل برود و با همه شرایط همکاری کند. در همه رشته‌های خدماتی این موضوع تعریف می‌شود. به عنوان مثال یک آتش‌نشان باید سختی کار خود را تحمل کند. اما مهم‌ترین قدرتی که موجب می‌شود شما با هر میزان سختی به شغل خود ادامه دهید، عشق و علاقه به آن کار است که با وجود هر قدر سختی باز هم از انجام آن لذت می‌برید.

معرفی رشته دندانپزشکی

یکی دیگر از رشته‌های پرمتقاضی در علوم تجربی، رشته دندان‌پزشکی است. در ادامه به معرفی این رشته و نکات مهمی‌که باید قبل از ورود به آن را بدانیم ارائه خواهیم داد.

برای آشنایی کامل با رشته دندانپزشکی و درآمد و شرایط و هزینه تحصیل در این رشته، اینجا کیلیک کنید.

مدت زمان تحصیل در رشته دندان‌پزشکی

مدت زمان تحصیل در این رشته دقیقا شبیه به رشته پزشکی است. بسیاری می‌گویند که تحصیل در رشته دندان‌پزشکی 5 سال طول می‌کشد اما باید بدانید که این رشته حدود 7 سال برای تحصیل زمان‌ می‌برد. طرح دوساله اجباری خودش را دارد و معمولاً دانشجویان طرح تخصص خود را می‌گذرانند.

تفاوت زمان ورود به بازار کار نسبت به پزشکی

تنها تفاوتی که درباره ورود به بازار کار در رشته دندان‌پزشکی نسبت به پزشکی، وجود دارد این است که بسیاری از دانشجویان در رشته دندان‌پزشکی ابتدا وارد بازار کار می‌شوند، سپس در مقطع تخصص ادامه تحصیل می‌دهند. اما در پزشکی با تخصص وارد بازار کار می‌شوند. به همین دلیل است که رشته پزشکی حدود 2 الی 3 سال بیشتر از دندان‌پزشکی طول می‌کشد.

نکاتی که قبل از ورود به دندان‌پزشکی باید بدانید !

قبل از انتخاب با محیط کار آشنا شوید.

طبق توصیه یک دندان‌پزشک، داوطلبانی که قصد دارند در این رشته تحصیل کنند، قبل از انتخاب حداقل یک هفته کنار یک دندان‌پزشک حضور پیدا کنند. ببینید آیا می‌توانند آن محیط را تحمل کنند و بعد‌ها در آن‌جا کار کنند؟ و بعد تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این رشته را انتخاب کنند یا نه!

تنها برای درآمد خوب این رشته را انتخاب نکنید.

همان تفکری را که برای رشته پزشکی داشتیم، این‌جا نیز مجدد می‌گوییم که اگر ایده نو یا علاقه و هدفی را دنبال می‌کنید، دندان‌پزشکی بخوانید. اگر نیت شما تنها درآمد خوب است این رشته با توجه به سختی‌هایش که در ادامه خواهیم گفت، نمی‌تواند در سال‌های ابتدایی، حداقل 10 سال نیاز کاری شما را کاملاً رفع کند. اگر مسائل مالی و درآمد زود هنگام مدنظر شماست، این رشته را انتخاب نکنید.

دندان‌پزشکی گرایش‌های متفاوت در تخصص ندارد.

برخلاف رشته پزشکی که در تخصص می‌توانید رشته‌های مختلف مانند؛ پوست و مو، قلب و عروق، فیزیوتراپی و یا دیگر تخصص‌ها را بخوانید در رشته دندان‌پزشکی این‌گونه نیست. گرایش‌هی مختلف دارد اما در نوع رشته شما تغییر ایجاد نخواهد کرد.

دندانپزشکی-و-سختی-فراوان

دشواری‌ها و شرایط سخت رشته دندانپزشکی

1- شرایط تحصیلی

دانشجوی رشته دندان‌پزشکی همانند دانشجوی پزشکی باید در طول تحصیل خود مداوم درس بخواند، بیشتر بازه‌های زمانی روز را به مطالعه بپردازد و تلاش کند. کمتر می‌تواند تفریح کند و فعالیت‌های غیر درسی را در زندگی خود داشته باشد. اگر در رشته دندان‌پزشکی قبول شدید، باید بدانید کنکور اولین قدم شما بوده است و تازه به طور جدی وارد مراحل تحصیل و باید مصمم‌تر درس بخوانید.

2- محیط کار

تفاوت در عمل جراحی

محیطی که یک دندان‌پزشک در آن کار می‌کند، از لحاظ شغلی یک محیط خاصی است. جالب است بدانید سخت‌ترین عمل‌های جراحی در رشته دندان‌پزشکی است. علت این است که جراحی‌های فک و دندان در محیط باز انجام می‌شود. جراحان دیگر در رشته‌های مختلف در اتاق عمل، فرآیند جراحی را انجام می‌دهند. بیمار بی‌حس یا بیهوش است با کمک پرسنل دیگر در اتاق عمل، جراحی انجام می‌شود. اما در کلینیک‌های دندان‌پزشکی، جراحی‌ها در حضور خود بیمار و گاهاً در حضور همراه او انجام می‌شود و این امر کار دندان‌پزشک را بسیار سخت می‌کند.

محیط آلوده

مشابه رشته پزشکی، مراجعه‌کنندگان یک دندان‌پزشک، اکثراً افرادی هستند که بیماری داشته و نسبت به بهداشت دهان و دندان کم توجه بوده‌اند. از آن‌جا که کار دندان‌پزشک به‌گونه‌ای است که اصطلاحاً بین خود آن‌ها این گفتار رایج است که می‌گویند؛ دندان‌پزشک سرش در دهان بیمار است! این گفتار در عمل حس خوبی را به ما منتقل نمی‌کند. محیطی که دندان‌پزشک کار می‌کند کاملا آلوده است و در این محیط باید بیمار پذیرش و بسیاری اوقات جراحی شود. که این کار را برای او بسیار سخت می‌کند.

بازنشستگی زود هنگام به دلیل سختی کار

سختی و شرایط کار برای دندان‌پزشکان آن‌قدر سخت است که بعد 22 تا 25 سال بازنشست می‌شوند و سختی کار به آن‌ها تعلق می‌گیرد. شاید زود بازنشست شدن برخی مواقع مزیت باشد اما باید درنظر گرفت در همان سال‌ها چه سختی‌هایی بر آن‌ها وارد می‌شود.

خطر در سلامت جسمی

اکثر دندان‌پزشکان با دو مشکل مواجه هستند. یکی مشکل ستون فقرات و دیگری آرتروز گردن است. چون نوع کار آن‌ها اینگونه است که یا سرپا هستند برای مدت زمان طولانی و یا مدل قرارگیری گردن آن‌ها به مرور زمان برای آن‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کند.

هزینه‌های تاسیس مطب

بیشتر دانشجویان دندان‌پزشکی پس از فارغ التحصیلی، برخلاف پزشکان ترجیح می‌دهند در مطب خود کار کنند تا در بیمارستان‌ها. برای تاسیس مطب دو هزینه را باید درنظر بگیرند:

  1. هزینه ساختمان مطب
  2. هزینه تجهیز کردن مطب

این فرآیند، خود هزینه‌ی قابل توجهی دارد. به طبع فارغ التحصیل رشته دندان‌پزشکی در روزها و گاهاً ساله‌های اول شروع کار، نمی‌تواند این هزینه‌ها را پرداخت کند. دو راهکار برای او است که می‌تواند اجرا کند، اما برای خودش در شغلش مستقل نخواهد بود.

  1. تاسیس مطب با کمک دیگر فارغ التحصیلان و گروهی:

    این عمل به خودی خود سختی مشارکت و هم‌اندیشی را با خود به همراه دارد.

  2. در کنار یک دندان‌پزشک قدیمی‌مشغول به کار شود.

    بازهم به واسطه‌ی دندان‌پزشک دیگر مشغول به کار است و مستقل نیست و درآمد قابل توجهی نیز ندارد.

درآمد-دندانپزشکی-چقدر-است

درآمد‌های اولیه یک فارغ التحصیل خوب نیست!

بسیاری بر این عقیده‌اند که دندان‌پزشکی، درآمد گزافی دارد. این موضوع برای دندان‌پزشکان قدیمی‌صادق است. دانشجوی دندان‌پزشکی که به تازگی فارغ التحصیل شده است، چندان درآمدی نخواهد داشت و اگر هم داشته باشد با سختی‌های بسیار فراوان و ساعات کاری بالا در بیمارستان‌ها یا کلینیک‌های مختلف است و این درآمد خوب بعد از 10 تا 11 سال به او خواهد رسید.

عدم تاثیر تخصص بر نوع شغل

همان‌طور که گفته شد، دندان‌پزشکی برخلاف پزشکی، تخصص‌های متفاوت ندارد. تخصصی که شما در رشته دندان‌پزشکی می‌خوانید، تاثیر چندانی بر نوع کار شما ندارد. ضریب سختی کار همان است. یک پزشک اگر تخصص بینایی می‌خواند با پزشک دیگری که متخصص پوست و مو است، مدل شغلی متفاوت دارند. یا در پزشکی یک فرد می‌تواند بیش از یک تخصص داشته باشد. اما از ایرادات دندان‌پزشکی این است که آن رشته‌ای را که انتخاب کرده‌اید، مادام‌العمر باید با همان کار و کسب درآمد داشته باشید و امکان جابجایی ندارند.

چرا دانشجوی انصرافی از رشته پزشکی و دندان زیاد است؟

مسئله‌ای که ما در هر دو رشته دندان‌پزشکی و پزشکی داریم این است که متاسفانه دانشجویان پس از چند ترم درس خواندن در این دو رشته انصراف می‌دهند و ترک تحصیل می‌کنند و یا رشته‌های دیگری را شروع و ادامه می‌دهند. این دو رشته به دلیل سختی زیاد با این مسئله روبه‌رو هستند. اما نکته قابل توجه این است که بیشتر دانشجویان انصرافی، افرادی بودند که در زمینه تحصیل، غالباً بهتر از کسانی بودند که انصراف نداند، در روند تحصیل خود خرسند نبودند، اما به هر حال در این دو رشته، ادامه تحصیل دادند.

متاسفانه در جامعه پزشکانی را داریم که 7 سال، 9 سال یا بیشتر تحصیل کردند، اما بعد از فارغ التحصیلی به شغل پزشکی رو نیاوردند. اما شرایط بدتر را افرادی دارند که، پزشکی خواندند و مشغول شغل پزشکی هستند اما در زندگی خود انسان‌های ناموفقی هستند و از لحاظ روحی آسیب دیده‌اند و در جامعه پیرامون خود این شرایط را ایجاد کردند. در واقع این افراد تنها در زمینه پزشکی موفق بوده و در کارهای دیگر نه زمینه‌ای برای رشد دارند و نه توان برای یادگیری یا ادامه مسیری دیگر در زندگی را!

جمع بندی

درست است که در جامعه و افراد مزایای فراوانی را از رشته‌های مختلفی مانند؛ پزشکی و یا دندان‌پزشکی می‌شنویم اما باید بدانیم در هر رشته‌ای سختی‌هایی وجود دارد که تنها زمانی آن‌ها را حس می‌کنیم که در آن موقعیت قرار گرفته باشیم. پزشکی و دندان‌پزشکی رشته‌های بسیار خوبی برای ادامه تحصیل هستند اما زمانی از آن‌ها لذت می‌بریم که با علاقه و هدف دست به انتخاب بزنیم. شناخت سختی‌های هر رشته به ما بیشتر از مزایای آن کمک خواهد کرد.

پاسخ به سوالات متداول شما

زمان تحصیل در این دو رشته تقریبا یکسان است اما اگر پزشکی بعد از دکترای عمومی‌تصمیم به گرفتن تخصص داشته باشدف مدت زمان بیشتر را به ادامه تحصیل می‌پردازد.

در وهله اول، علاقه‌مندی و داشتن اهداف جهت بهبود موقعیت خود و جامعه از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصی است که می‌خواهد پزشکی بخواند.

رشته دندان‌پزشکی در مقطع تخصص رشته‌های متفاوتی دارد اما در هر رشته‌ای که مطالعه کنید، در اصل شغل شما که دندان‌پزشک هستید تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

البته! اما باید شرایط مالی را که در ابتدای کار دارید، درنظر بگیرید. شما برای تاسیس مطب دو هزینه؛ ساختمان مطب و تجهیزات لازم را نیاز خواهید داشت.

وجه تمایز سختی کار در محیط این دو شغل به عمل‌های جراحی‌ای برمی‌گردد که یک دندان‌پزشک باید در محیط باز و در حضور بیمار و گاهاً همراه او انجام دهد. وگرنه در هر دو شغل در محیط کاری آلوده چالش‌هایی برای هر دو برقرار است.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=7891

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش