Live Instagram | مشاهده لایو (شروع شد)
یاوران دانش
از روز کنکور تا روز اول دانشگاه

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

بعد از کنکور چه کار کنیم ؟ برسی دو ماه و نیم بعد از کنکور برای داوطلب...

در رابطه با کنکور و سال کنکور مطالب بسیاری زیادی گفته شده است و همه سعی بر این دارند که به شما بگویند چگونه برای آزمون کنکور آماده شوید و تقریبا همه‌ ی داوطلبین و خانواده‌ ها با آن آشنایی نسبی دارند.

اما امروز این سوال را بررسی می‌ کنیم که داوطلب بعد از کنکور چه کار کنیم تا بتواند به بهترین شکل ممکن راهی دانشگاه شود؟

این بازه‌ ی زمانی با تمام شدن آزمون کنکور حدود 15 ام تیر ماه شروع می‌ شود و با اعلام نتایج نهایی دانشگاه‌ ها که حدود 15 شهریور است به پایان می‌ رسد. در مجموع این دو ماه داوطلب و خانواده باید با یک برنامه‌ ریزی خاص و با هماهنگی یکدیگر یک سری اقداماتی را انجام دهند.

این حدود دو ماه به سه بازه‌ ی زمانی تقسیم می‌ شود که هر کدام نیاز به اقدامات و فعالیت‌ های مختلف و متفاوتی دارد که آنها را با هم بررسی میکنیم.

25 روز بعد از کنکور چگونه است ؟

اولین بازه‌ی زمانی با دادن کنکور آغاز می‌‌شود و با اعلام نتایج اولیه کنکور به پایان می‌رسد که حدود 15 تیر ماه تا حدود 10 مرداد(حدودن 25 روز ) است.

پس از کنکور پیشنهاد می‌ شود با وجود همه‌ ی تب و تاب کنکور، داوطلب از فضای کنکور فاصله بگیرد و فقط یک هفته استراحت کند. بعد از این استراحت تا روز اعلام نتایج اولیه توصیه می‌ شود که داوطلب به بررسی رشته‌ های گوناگون بدون در نظر گرفتن قبولی و یا عدم قبولی در آن رشته بپردازد.

داوطلبان می‌ توانند در همایش‌ ها و سمینارهای مختلفی که اغلب دانشگاه‌ ها و مراکز مختلف برگزار میکنند شرکت کنند. همچنین با دانشجویان و فارغ‌ التحصیلان رشته‌ های گوناگون صحبت داشته باشند و از تجربیات زیسته آن‌ ها استفاده کنند. استفاده از اینترنت و هوش مصنوعی هم میتواند کمک شایانی به آشنا شدن با رشته‌ های مختلف بکند.

لازم است در این مرحله بدون پیش داوری عمل شود و همه‌ ی رشته‌ های موجود بررسی شود چرا که ممکن است شما نسبت به یک رشته و زیر مجموعه‌ های آن اطلاعات نادرست داشته باشید و همین موضوع در آینده باعث تصمیم‌ گیری غلط و قضاوت نادرست در مورد آن رشته شود.

 

نتایج-اولیه-کنکور

به عنوان مثال همه با رشته پزشکی آشنا هستند و آن را یک رشته عالی و بدون نقص میدانند، ولی وقتی پای صحبت‌ های دانشجویان پزشکی و پزشکان مختلف بنشینید مطالبی را عنوان می‌ کنند که شما اصلا از آن اطلاعی نداشته‌ اید و حتی ممکن است با دانستن آن اطلاعات و مطالب رشته‌ ی دیگری را انتخاب بکنید.

برعکس این موضوع هم صادق است به عنوان مثال رشته‌ های زیرمجموعه بهداشت جز رشته‌ های خوب دانشگاه‌ ها هستند که معمولا داوطلبین به علت عدم آشنایی با آن‌ ها جز انتخاب‌ هایشان قرار نمیدهند.

بسیار مهم است شما با تمامی رشته‌ های دفترچه آشنا باشید و نسبت به آن‌ ها اطلاعات کافی داشته باشید چرا که وقتی شما با رشته‌ای آشنایی ندارید نمی‌ توانید توانایی و علاقه‌مندی خود را نسبت به آن رشته بسنجید و عدم آگاهی شما از رشته‌ های مختلف در نهایت باعث محدود شدن انتخاب‌ های شما در انتخاب رشته می‌ شود.

 

بگذارید با یک مثال این موضوع برایتان توضیح دهم:

به نظر شما ترکیب میوه‌ های دراگون‌ فروت، خیار آفریقایی ، یام‌ بری، ترگیل و آکبی در مخلوط‌ کن منزل شما چه ترکیبی را به شما می‌دهد؟ آیا آن را دوست خواهید داشت؟

من به شخصه نمی‌ توانم به این سوال پاسخ دهم زیرا اصلا این میوه‌ ها را نمی‌ شناسم که حالا بدانم ترکیب کردن آن‌ ها چه طعمی را به من می‌دهد و آیا آن را دوست دارم یا نه. قضاوت در مورد رشته‌ ای که با آن آشنایی نداریم هم به همین شکل است و ما به هیچ عنوان نمی‌توانیم قضاوت درست و دقیقی در مورد آن انجام دهیم زیرا اصلا آن را نمی‌ شناسیم و نمی‌ توانیم پارامتر رشته‌ های مختلف را با یکدیگر مقایسه و بررسی کنیم.

انتخاب مسیر در کنکور

اغلب داوطلبانی که نسبت به هیچ رشته‌ای علاقه‌مندی نشان نمی‌دهند و یا فقط به یکی دو تا رشته را علاقه دارند مشکلشان همین است که نسبت به رشته‌ ها آگاهی ندارند و به طبع نمی‌ توانند نسبت به رشته‌ ای که از آن آگاهی ندارند علاقه‌ ای نشان دهند.

برای تحقیق در مورد یک رشته خاص موارد مختلفی را می‌توان بررسی کرد که به چند تا از آن اشاره میکنیم :

آینده شغلی ، بازار کار ، میزان سختی تحصیل در آن رشته، نیازهای علمی رشته ،ضریب سختی ‌شغلی ، نیازمندی جامعه به آن رشته ، وجه اجتماعی ، مدت زمان تحصیل ،امکان ادامه تحصیل داشتن ، امکان ادامه تحصیل داشتن در خارج از کشور ، آگاهی از خطرات و مسئولیت‌ های شغلی ،نیازمندی جامعه جهانی به آن رشته و …

نکته: در زمان تحقیق و بررسی رشته‌ها لازم است در مورد انواع زیرمجموعه‌ها و زیرشاخه‌های مختلف آن رشته هم بررسی صورت بگیرد چرا که گاهن رشته‌ها دارای زیرشاخه‌های بسیار متفاوت از هم هستند. بهتر است که حتی زیرشاخه‌های ارشد رشته‌های گوناگون نیز بررسی شود و آشنایی نسبی با آن‌ها صورت بگیرد.

از 10 تا 20 مرداد را چگونه بگذرانیم؟

بازه‌ زمانی دوم با اعلام نتیجه اولیه کنکور آغاز می‌ شود (حدود 10 مرداد ماه) و تا پایان فرصت انتخاب رشته ادامه دارد(حدود 20 مرداد) و معمولا یه بازه زمانی ده روزه است.

با اعلام نتایج ، داوطلبان برای اولین بار با نتیجه سال کنکور خود روبه‌رو می‌شوند و اغلب از این نتیجه ناراضی هستند  ، کاری که اصلن نباید انجام داد تحت تاثیر نتیجه قرار گرفتن است.

من رتبه‌ام خراب شده و این حق من نیست ، ای کاش این کارها رو انجام نمی‌دادم ، کاش مدرسه بهتر می‌رفتم ، همش تقصیر خانواده‌ام است ، روز کنکور حالم بد شد، کنکور اصلا چیز بی‌خودی است ، گریه ، ناراحتی و … ممنوع . در این بازه‌ زمانی هیچ کدام از این قبیل کارها به شما کمک نمی‌کند و فقط تمرکز شما را درزمان حساس از بین می‌برد.

اهمیت این بازه زمانی  یک هفته تا ده روزه انتخاب رشته و تاثیرگذاری آن روی آینده فرد بسیار بالاست . مقاله‌ای در همین خصوص در گذشته نوشته شده است که پیشنهاد میکنم اگر آن را مطالعه نکرده‌اید حتمن آن را مطالعه کنید تا با ارزش و اهمیت انتخاب رشته بیشتر آشنا شوید.

اما باید برای انتخاب رشته چه کار بکنیم؟

اگر داوطلب از بازه زمانی اول به شکل مفید استفاده کرده باشد و با تمامی رشته‌های دفترچه آشنا شده باشد این مرحله برایش راحت‌تر می‌شود و می‌تواند با اطلاعاتی که از رشته‌ها به دست آورده و علاقه‌مندی خود و رتبه کسب کرده به کمک یک یا چند مشاور ، انتخاب رشته خود را به شکلی مطلوب انجام دهد.

اولین قدم برای انتخاب رشته تهیه یک نسخه کاغذی از دفترچه انتخاب رشته است . به هیچ عنوان به نسخه  PDF ‌ روی گوشی یا لپ ‌تاپ اکتفا نکنید. نسخه کاغذی را می‌تواندی از باجه‌های روزنامه‌فروشی تهیه کنید و یا خود دفترچه را به طور کامل پرینت کنید.

بعد از تهیه دفترچه مطالعه آن اولین کاریست که باید انجام دهید و در حین مطالعه به شرایط خاص رشته و دانشگاه‌ها ، ظرفیت‌ رشته ، رشته‌های جدید ، نوع پذیرش دانشگاه‌ها ، شرایط خاص ، سهمیه‌ها و گزینش‌های بومی و… توجه کنید.

فرایند-انتخاب-رشته

در بازه زمانی انتخاب رشته لازم است که خانواده همواره در کنار داوطلب باشد و در تمامی مراحل انتخاب رشته او را همراهی کند. چرا که بسیاری از تصمیمات بدون مشورت و همدلی با خانواده گرفته نمی‌ شود .

داوطلب و خانواده باید در این مرحله به یک مشاور و متخصص انتخاب رشته مراجعه کند ، زیرا که انتخاب رشته یک کار پیچیده و تخصصی است که فقط کسی میتواند شما را راهنمایی کند که با تمام پارامترهای انتخاب رشته آشنا باشد و تجربه‌ ای در خور در این زمینه داشته باشد.

لازم به ذکر است با تغییر هر ساله قوانین مربوط به کنکور و انتخاب رشته از قیبل : تاثیر معدل ، برگزاری دو کنکور در یک سال ، تغییر سهمیه‌‌ی دانشگاه ، وجود سهمیه‌ های خاص و… انتخاب رشته بسیار کار سختی شده است و فقط افرادی از پس آن بر می‌آیند که علم و تجربه لازم را داشته باشند و صرفا افرادی که در گذشته  تجربیاتی محدود و موردی با انتخاب رشته داشته‌ اند نمی‌ توانند به شما کمک کنند و حتی ممکن است اطلاعات غلطی را به شما انتقال دهند زیرا قوانین هر ساله تغییر کرده است.

نکته: از افراد متفاوت فقط در مورد آشنایی با رشته‌ای که تحصیل کرده‌اند و در آن مشغول به فعالیت هستند می‌توان مشاوره گرفت و در مورد خود انتخاب رشته نمی‌توان از آن‌ها کمک گرفت.

لازم به ذکر است که انتخاب رشته مرتب کردن تعدادی رشته و دانشگاه نیست بلکه فرآیندی است که به شکل شخصی برای هر داوطلب متفاوت با دیگری است. این فرآیند بالانس کردن پارامترهای گوناگون و مختلفی است که می‌تواند روی آینده فرد تاثیر مستقیم بگذراد.

بگذارید با بیان یک مثال برایتان بیشتر توضیح دهم : فرض کنید خانواده شما قصد خرید یک خانه را دارد، چه اقداماتی را انجام میدهد؟  حتما مسائل و موارد گوناگونی را بررسی خواهید کرد و هرکدام از اعضا خانواده نیز نظر خاص خود را دارد ولی تصمیم باید به گونه‌ای باشد که تمامی منافع اعضاء خانواده در نظر گرفته شده باشد .

 

در فرآیند خرید خانه مواردی مثل : محله ، قیمت ، متراژ ، داشتن یا نداشتن امکانات مختلف ، نزدیکی به محل کار اعضاء خانواده ، رشد قیمتی ، نوساز یا قدیمی بودن ، دسترسی محلی ، نزدیکی به مراکز خرید ، شان و منزلت محله ، خلوت یا شلوغ بودن محله و …

در نظر گرفته می‌شود و شما تمامی این موارد را باید با در نظر گرفتن محدودیت مالی خود و فقط در مدت ده روز انجام دهید، تازه این را هم باید در نظر بگیرید که این خانه را  تا آخر عمر باید داشته باشید و نمی‌توانید آن را بفروشید البته می‌توانید با پول جمع کردن خانه‌ای دیگری بخرید اما این را نمی‌توانید بفروشید و تاثیر خرید این خانه تا آخر عمر با شما و خانواده شما خواهد بود. حال می‌بینید که تصمیم بسیار سختی است و حتمن از افراد متخصص مشورت می‌گیرید و سعی میکنید که بهترین سرمایه‌گذاری را انجام دهید .

انتخاب رشته هم مشابه همین خرید خانه است شما با در نظر داشتن سرمایه‌تان که همان رتبه شما است باید خانه‌ای را خریداری کنید که نمی‌توانید آن را بفروشید و این تصمیم در عرض کمتر از ده روز باید صورت بگیرد پس پرواضح است باید از چند متخصص بهره ببرید تا در تصمیم گیری شما را راهنمایی کنند.

 

وجود یک متخصص در انتخاب رشته باعث می‌شود که با پرسش‌هایی روبه‌رو شوید که با پاسخ به این پرسش‌ها روند انتخاب رشته برای شما طی شود و فرآیند انتخاب رشته کامل شود. انتخاب رشته یک فرآیند است در این مقاله نمی‌توان به شکل مفصل به آن پرداخت.

در آینده با مقاله‌های گوناگون سعی در شرح بهتر این موضوع خواهیم داشت فقط به طور خلاصه باید بدانید که شما در کنار خانواده خود، حتمن به یک تیم متخصص برای انتخاب رشته نیاز دارید.

رفتن-به-دانشگاه-پس-از-کنکور

از 20 مرداد تا 20 شهریور پس از کنکور چگونه است؟

سومین بازه زمانی با ثبت نهایی انتخاب رشته شما آغاز می‌شود(حدود 20 مرداد ماه) و تا اعلام نهایی قبولی دانشگاه به طول می‌انجامد.(20 شهریور ماه)

داوطلب باید در نظر داشته باشد که مرحله پایانی گذر از دانش‌آموزی به دانشجویی است و برای دوران دانشگاه و دانشجویی آماده شود و باید آن را خیلی جدی بگیرند چرا که از یک محیط بسته مانند مدرسه می‌خواهند به یک اجتماع جدیدی مانند دانشگاه بروند.

به عنوان مثال داوطلبی که با سرویس به مدرسه رفته و با سرویس از مدرسه برگشته و یا تمام طول سال‌های تحصیلی پدر یا مادر او را به مدرسه رساندند و از مدرسه به خانه برگرداندند، ممکن است حتی توانایی استفاده از مترو را نداشته باشد حالا این داوطلب می‌خواهد به دانشگاه وارد شود قطعن باید بسیاری از  مهارت‌های جدید را کسب بکند.

دانشگاه مانند مدرسه محیطی انتخابی و سلکت شده ندارد و از هرنوع قوم و فرهنگی در آن یافت می‌شود و فرد باید در کنار آن‌ها زندگی تحصیلی خود را پیش ببرد و بتواند از این محیط جدید برای بالا بردن مهارت‌های علمی ،تحصیلی ،فرهنگی و اجتماعی خود استفاده کند.

در واقع داوطلب باید آماده شود که او را دانشجو خطاب کنند و این کلمه دانشجو معانی بسیاری را با خود دارد از جمله این که دانشجو به فردی اطلاق میگردد که خود دنبال علم و دانش میرود و نحوه آموزش در دانشگاه به صورتی است دانشجو باید طلب علم کند و با مدرسه کاملن متفاوت است.

دانشجو است که درهای علم و فناوری‌های جدید را باز می‌کند و به تولید علم ‌می‌پردازد.

دانشجو است که منبع شور و اشتیاق جامعه است و می‌تواند موتور محرک پویایی یک اجتماع باشد و در آخر دانشجو است آنقدر به بلوغ سنی و عقلی رسیده است که می‌تواند با جوانی و تلاش خود یک جامعه را از نظرات مختلف علمی ، سیاسی ، فرهنگی، صنعتی ، اجتماعی ، اقتصادی و … به جلو پیش ببرد و داوطلب برای پذیرش چنین مسئولیتی باید توجیه و آماده شود.

معمولن دانشجویان در زندگی شخصی هم کم کم به استقلال می‌رسند و خود تصمیم گیرنده برای زندگی خود هستند . اتفاقی که شاید قبل از این خیلی محدودتر رخ میداده است و خانواده اجازه این استقلال را با توجه ورود فرد به دانشگاه به او اعطاء می‌کند.

شماره تماس یاوران دانش

چطور باید برای ورود به دانشگاه آماده شویم؟

سعی کنید فعالیت‌های اجتماعی خود را زیاد کنید و خانواده‌ها هم باید اجازه‌ی این فعالیت‌ها را به داوطلبین فعلی و دانشجویان آینده بدهد.

توصیه می‌شود فعالیت‌های ساده‌ای مانند انجام دادن امور بانکی مانند افتتاح حساب شخصی، تنها به خرید رفتن و خرید کردن برای خانه ، تمرین رانندگی و اقدام برای گرفتن گواهینامه ، حضور در فضاهای اجتماعی مانند بازار و نمایشگاه‌های مختلف صورت بگیرد.

اگر داوطلبی در انتخاب رشته خود شهرهایی به غیر از شهر خودش را انتخاب کرده است پیشنهاد می‌شود حداقل یک یا دو شهر از آن‌ها را بازدید کند و حتی به دانشگاه‌های مورد نظر خود هم سر بزند و از امور خوابگاه‌ها و شرایطش نیز آگاه شود.

تذکر : داوطلبین به هیچ عنوان نباید خود را درگیر گذشته بکنند و دائم در حال افسوس خوردن باشند که ای کاش رتبه‌ام بهتر می‌شد و یا ای کاش بیشتر درس ‌می‌خواندم و مثل این‌ها . درگیر گذشته شدن هیچ سودی برای شما نخواهد داشت و فقط باعث از دست دادن زمان فعلی شما می‌گردد ، زمانی که بسیار ارزشمند است و شما باید در آن خود را آماده ورود به یک دنیای بزرگتری به نام دانشگاه کنید و دیگر هیچ‌جا در زندگی خود این زمان را نخواهید داشت.

به طور خلاصه این بازه یک ماهه فرصتی است که داوطلبان شناسایی جامعه ، تعاملات و رشد اجتماعی خود را بالا ببرند به گونه‌ای که برای ورود به دنیای بزرگ دانشگاه آمادگی نسبی را کسب کنند چرا که گاهن دیده شده بسیاری از داوطلبین علی‌رغم دانش علمی خوبی که داشته‌اند و فقط صرف آماده نبودن و آشنایی نداشتن با فضای دانشگاهی ، دچار مشکلات روحی و روانی شده‌اند و نتوانستند به تحصیل خود بپردازند و انصراف داده‌اند.

پس آمادگی اجتماعی و روانی فرد برای قبول تغییر شرایط و ورود به دنیای جدید اجتماعی بسیار بسیار مهم است و نباید از آن غافل شد.

تاثیر-خانواده-بر-انتخاب-رشته

سخنی کوتاه با خانواده‌ ها

از خانواده‌های عزیز خواهش داریم که در طول این دو ماه ونیم اولویت زندگی خود را به فرزند داوطلب خود اختصاص دهند و در همه جا همراه و همدل او باشند. چرا که داوطلب به همراهی شما نیاز دارد و در یکی از حساس‌ترین تصمیم‌گیری‌های زندگی خود قرار دارد در نتیجه می‌خواهد به شما تکیه کند و با اراده‌ای مصمم تصمیم‌گیری کند ، پس نیاز همراهی شما بسیار بیشتر از قبل حس می‌شود. البته در اینجا باید ذکر کنم قطعن خانواده در تمام مدت تحصیل و به ویژه در سال کنکور همراه فرزندان خود بوده‌اند و در دلسوزی و همراهی لازم را داشته‌اند اما می‌خواهم باز تاکید بیشتری برای همراهی در این دوران داشته باشم زیرا این تایم مهمترین زمانی است که می‌تواند به فرزند خود رسیدگی کند.

توصیه‌‌ی دیگری که می‌توان به خانواده‌ها کرد این است که آزادی بیشتری به فرزندان خود بدهند و محدودیت‌هایی که از قبل برای آن‌ها ایجاد کرده‌اند را تقلیل دهند و اجازه دهند فرزند عزیزشان با اجتماع و جامعه تعامل بیشتری داشته باشد به طوری که خود فرزندتان احساس بزرگ شدن و مستقل شدن بکند.

خلاصه همین مقاله از تیم یاوران دانش، تحت عنوان «بعد از کنکور چه کار کنیم؟» را می‌توانید در صفحه 10 پیک سنجش به شماره 1383 مورخ 25 تیر ماه 1403 مطالعه نمایید. لینک دانلود فایل دانلود شماره 1383 پیک سنجش

1383 پیک سنجش صفحه ده

سخن پایانی ...

این سه بازه زمانی که با هم مرور کردیم و در مجموع حدود دو ماه و نیم به طول می‌انجامد و بسیار زمان تاثیرگذاری برای هر فرد است به گونه‌ای که نتیجه‌ی تلاش 12 سال تحصیلی و آینده تحصیلی و در نهایت  آینده شغلی فرد را تعیین میکند و حتمن می‌توان از آن به عنوان نقطه عطف زندگی هر فردی یاد کرد ، نقطه عطفی که می‌تواند مطلوب و یا نامطلوب باشد.

نطقه عطفی که نه تنها در زندگی تحصیلی و شغلی تاثیرگذار است بلکه در زندگی شخصی و اجتماعی یک فرد نیز بسیار تاثیرگذار است و می‌تواند شکل کلی زندگی یک فرد را تعیین کند.

دوران كنكور يكى از دوره های پر تنش زندگى است. بخاطرسپردن حجم زياده اطلاعات و گوشزد کردن مداوم اطرافيان در خصوص مهم بودن اين ازمون، استرس زيادى را به شما وارد كرده است.

 

حالا كه اين ازمون را پشت سر گذاشته ايد، بدانيد دورانى كه بايد در انتظار نتايج بمانيد نيز خود دورانى پر استرس محسوب ميشود؛ به ویژه زمانی که ندانيد نتايج اين ازمون چه خواهد شد، و تا مشخص شدن نتايج، حس بلا تكليفى خواهيد داشت؛ ولی بايد بدانيد كه در اين مرحله، استرس هيچ كمكى به شما نميكند؛ اما صحبت کردن در اين مورد، بسيار اسان تر از عمل كردن به آن است.

به هر حال، ازمون سراسری برگزار شد و داوطلبان یک مرحله مهم را پشت سر گذاشتند. ولی کنکوری ها پس از ازمون به سه گروه اصلی تقسیم میشوند :

  • گروه اول: آنهایی هستند که بعد از یک عمر مطالعه و درس خواندن، در ازمون به خوبی حضور می یابند و از حاصل کارکرد خود بسیار راضی هستند و زمانی که با آنها حرف می زنیم اظهار امیدواري ميکنند و نسبت به آينده، بسیار خوشبین هستند.
  • گروه دوم: افرادی را دربردارد که دچار شک هستند یعنی نه می توانند بگویند که حتماً قبول میشوند و نه می توانند بگویند مردود میشوند و در این وادی سرگردان هستند .
  • گروه سوم: افرادی هستند که اعتقاد دارند در این ازمون موفق نمی شوند. این اشخاص براي شرکت در ازمون به مطالعه در چند هفته پایانی بسنده کرده و از همان اول بصورت آزمایشی در کنکور شرکت کردند و آنقدر به دنبال کسب نتيجه نیستند.

پاسخ به سوالات متداول شما

بهترین کار یک برنامه‌ریزی منسجم برای شناخت‌ رشته‌های مختلف و انتخاب یک تیم متخصص برای انتخاب رشته است.

با افزایش فعالیت‌های اجتماعی و حضور در جامعه می‌تواند بستری مناسب برای ورود به دنیای جدید دانشگاه فراهم کنید.

انتخاب رشته یک فرآیند پیچیده‌ای است که پارامترهای گوناگونی دارد و به تنهایی نمی‌توان آن را انجام داد و باید از یک متخصص در این زمینه کمک گرفت.

 به گذشته فکر نکردن ،تحقیق و بررسی رشته‌های گوناگون ، همدلی و همفکری با خانواده در طول این مسیر ، آمادگی روحی و روانی برای ورود به دانشگاه از مهمترین کاررهایی است که باید یک داوطلب انجام دهد.

انتخاب رشته مانند یک پازل پیچیده است که فقط کسی می‌تواند آن به بهترین شکل انجام دهد که علم و دانایی به روز شده و همچنین تجربه لازم برای این کار را دارا باشد‌ و قطعن یک کار تخصصی است.

با یک انتخاب رشته مناسب می‌توان نتیجه دوازده سال تحصیل در مدرسه را به ثمر رساند.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=7287

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش