آزمون های کنکوری و هدفمند
امتحان و نتیجه آن در پیشرفت کنکوری چیست؟
کلاس درس و آزمون های مدرسه؛ یادآور استرس و بیخوابی است. دانش آموزان در طول تحصیل خود ده ها امتحان داده اند که حتی به برسی نتیجه یکی از آن ها نیز به طور جدی نپرداختند!
پس هدف ما از آزمون دادن چیست؟ کلاس های آموزش برای دانش آموزان چگونه باشد که یادگیری، کامل و درست انجام شود؟ درادامه به برسی تمامی این موارد میپردازیم.
عناوین این مطلب
در اینجا به برخی از مهمترین اهداف آزمون در یاوران دانش اشاره کردیم.
اهداف آزمون از نظر یاوران دانش
1- شناخت نقاط ضعف و قوت در آزمون
میدانیم که برای اندازه گیری هر چیزی مقیاس و سنجشی وجود دارد. آزمون نیز مقیاسی است برای اندازه گیری میزان یادگیری دانش آموزان و توانایی معلم در انتقال مطلب.
ما در مجموعه یاوران دانش توجه ویژه ای به آزمون علی الخصوص نتایج آزمون داریم و در تصمیمات آینده خود نسبت به شرایط آموزشی داوطلب همیشه نتایج آزمون ها را ملاک قرار میدهیم.
2- شبیه سازی شرایط کنکور در آزمون
صدای پای مراقب، باز کردن بسته ی کیک، صدای کولر، استرس آزمون، ترتیب سوالات و دروس و وارد کردن سوالات در پاسخ برگه همه و همه جزو چالش هایی است که باید قبل از کنکور با آن ها رو به رو شویم و آن ها را رفع کنیم.
3- بهبود نقاط ضعف و سرمایه گذاری بر نقاط قوت!
یکی از راه های شناسیی ضعف و قوت داوطلب برگزاری آزمون است. البته آزمونی که داوطلب به طور کامل مطالعه داشته و با تمام آگاهی خود در جلسه حاظر میشود.
4- توانایی به کارگیری آموخته ها در جلسه آزمون
خیلی خوندم ولی امتحان خوبی نبود! سر جلسه امتحان همه چیز یادم رفت! این ها همه نشانه ضعف در بکار گیری آموخته هاست. باید بتوانیم تمام مطالبی را که فراگرفته ایم در جلسه امتحان و در هر شرایطی از آن بهره بگیریم.
هدف از آزمون دادن چیست؟
مسئله اول این است که هدف ما از شرکت در یک آزمون عیب یابی است! یعنی خیلی ساده ما میرویم و در آزمون شرکت میکنیم با هدف اینکه عیب ها و اشتباهات خودمان را شناسایی کنیم و آن ها را تا روز کنکور رفع بکنیم. بنابراین چرا باید از اشتباه کردن و مشکل داشتن سر جلسه های آزمون بترسیم؟
متاسفانه استرس موفقیت در کنکور جای خود را به استرس موفقیت در آزمون آزمایشی داده است. هر کسی هدفش کسب تراز بالا در آزمون است به راحتی میتواند تقلب کند و تراز بالا کسب کند. اما ما هدف های خیلی مهم تری داریم و مهم ترین هدف ما از اینکه در یک آزمون آزمایشی شرکت میکنیم شناخت عیب و ایراد های خودمان و رفع کردن آن ها است.
البته که کسب تراز بالا هم مهم است اما تنها هدف ما نیست. بلکه ما باید زحمت بکشیم تا بدانیم عیب و مشکلاتمان چیست؟ بنابراین مهم ترین هدف ما از شرکت در یک آزمون شناخت عیب و ایراد و اشتباهاتمان است.
مسئله دوم یک سوال اساسی است. آیا نتیجه و تراز آزمون ما نتیجه کنکور ما را مشخص میکند؟ یعنی اگر شخصی در آزمون های قلم چی مثلا تراز ۷۵۰۰ کسب میکند قطعا پزشکی روزانه قبول میشود اما کسی که ترازش ۶۲۰۰ است خیر؟ آیا میتوانیم از روی تراز بچه ها نتیجه کنکور آن هارا حدس بزنیم؟
جواب قطعا خیر است. نتیجه آزمون هیچ وقت تعیین کننده نتیجه کنکور شما نیست. یعنی تراز پایین مساوی با رتبه بد در کنکور نیست! پس آنقدر برای آزمون استرس نداشته باشید و فقط به عیب یابی مشغول باشید، وقتی اینگونه فکر کنید خیلی آرامش بیشتری دارید.
ما در کلاس های golden chair (صندلی طلایی) اهداف آزمون را دنبال میکنیم!
این که هدف از آزمون ها چیست، مشخص است؛ هدف عیب یابی از آموخته های گذشته مان است و این موضوع را خیلی ها میدانند اما چه کسی به آن اهمیت میدهد؟
ما در کلاس های golden chair (صندلی طلایی) با سال ها تجربه توانستیم هداف از آزمون دادن دانش آموزان را دنبال کنیم. آزمون های کلاس golden chair (صندلی طلایی) به صورت روزانه و گاهی شبانه پس از مطالعه (حافظه کوتاه مدت) و همچنین به صورت هفتگی و ماهیانه (حافظه بلند مدت) برگزار میشود. کارنامه های آزمون ها با تحلیل تمامی جزئیات آزمون در اختیار مشاور خصوصی دانش آموز قرار میگیرد.
مشاور در اینجا با توجه به تمامی شرایط دانش آموز به تحلیل دقیق آزمون وی میپردازد و با هم عیب ها و ایراد هایی که مانع پیشرفت دانش آموز است شناسایی میشوند.
ما معتقد هستیم که آزمون ۲۰ درصد و تحلیل آزمون و نتیجه آن ۸۰ درصد این روند را تشکیل میدهد.
اما نتیجه تحلیل کارنامه آزمون ها چه فایده ای دارد؟
دانش آموزان تا قبل از آزمون، تصور میکنند تمامی مطالب را به خوبی آموخته اند اما معمولا نتیجه امتحانات و آزمون ها چیز دیگری میگوید. مسئله بزرگتر اینجاست که دانش آموزان در کلاس درس با توهم بلد بودن تمامی مطالب هیچ سوالی از معلم خود نمیپرسند یا انقدر حجم مطالبی که بلد نیستند زیاد میشود که معمولا ترجیح میدهند قید بخش خاصی از درس را بزنند.
معلمان کلاس golden chair (صندلی طلایی)، راه حل این مسئله اند!
مجموعه یاوران دانش با ایجاد ارتباطی قوی بین مشاور، معلم، دانش آموز و خانواده دانش آموز، از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری میکند. اما چگونه؟
مشاور پس از برسی و تحلیل نتیجه آزمون، با معلمِ دانش آموز، تمامی عوامل ضعف دانش آموز در هر درس را برسی میکند و اینجاست که تفاوت معلمان ما سبب جهش چشم گیر دانش آموز میشود. معلمان کلاس golden chair (صندلی طلایی) به جای مرور چندباره مطالبی که دانش آموز بلد است؛ به تدریس دوباره و حل تمرین از بخش هایی که برای دانش آموز سخت بوده میپردازد.
اینجاست که کلاس درس به جای مطالب تکراری و خسته کننده، حاوی مطالب جدید و مفید است.
آزمون انواعی دارد که هر کدام کاربرد خاصی دارد:
آزمون شبانه
آزمون روزانه
آزمون ادواری
آزمون جمع بندی
آزمون جامع
آزمون شبه کنکور
و اما سخن پایانی...
آزمون های کنکوری و هدفمند
برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در کلاس های جی سی یاوران دانش با ما در تماس باشید؛)
021-76703858 / 09123494134