هر سال پس از آزمون سراسری و اعلام نتایج، کارنامهای با عنوان کارنامه سبز توسط سازمان سنجش منتشر میشود. بسیاری از داوطلبین نمیدانند که هدف انتشار این کارنامه چیست و چه جزئیاتی را در اختیار داوطلبان کنکور قرار میدهد.
در این مقاله قصد داریم با معرفی کامل کارنامه سبز کنکور تمام نکات مرتبط با آن را توضیح داده و کاربرد آن را برای داوطلبین کنکور سالهای بعد تعیین نماییم.
استفاده از کارنامه سبز برای انتقالی دانشگاه یا تغییر رشته 1403
در گذشته داوطلبان با بررسی کارنامه سبز خود میتوانستند با مراجعه به سنجش در کد رشتههایی که قبولی برای آنها اتفاق افتاده است تغییر یا جابهجایی انجام دهند.
مثلا ممکن بود شما در کدرشته 25 خود قبول شده باشید و سیستم قبولی شما را در همین کدرشته اعلام کرده باشد و همچنین در کد رشته شماره 48 خود نیز قبولی دانشگاه و رشته دیگر را هم داشته باشید، در گذشته امکان جابهجایی وجود داشت ولی از سال 1401 به بعد دیگر این امکان وجود ندارد و فقط در همان کدرشتهای که اعلام قبولی شده میتوانید ثبتنام انجام دهید و پس از دانشجو شدن در آن رشته با توجه به قوانین نقلوانتقال و تغییر رشته مربوط به دانشگاه اقدام کنید.
کارنامه سبز چیست؟ | مشاهده کارنامه نهایی کنکور امسال
کارنامه سبز آزمون سراسری، کارنامهای است که اولاً اطلاعات مرتبط با قبولی یا عدم قبولی داوطلب را در کد رشتههایی که برای انتخاب رشته درنظر گرفته بود، تعیین و بعد از آن برای هر دانشگاه و رشته رتبه آخرین پذیرفته شده را ذکر میکند. این کارنامه که با عنوان کارنامه محرمانه نیز شناخته میشود، پس از اعلام نتایج نهایی در اختیار داوطلبین آزمون سراسری قرار میگیرد.
- بخوانید
اهمیت کارنامه سبز در فرآیند پذیرش دانشگاهی
داوطلبینی که پس از آزمون سراسری میخواهند در دانشگاهها ادامه تحصیل دهند، باید بعد از اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته آزمون سراسری، برای دریافت کارنامه سبز خود اقدام کنند تا از جزئیات وضعیت خود درباره رشتهها و دانشگاههای دیگر اطلاع پیدا کنند. درواقع با بررسی کارنامه سبز خود از آخرین قبولیهای هر رشته مطلع میشوند و میتوانند رتبه و تراز خود را با آخرین قبولی مقایسه کنند.
کاربرد کارنامه سبز برای داوطلبان کنکور
بررسی کارنامه سبز را میتوان برای دو گروه از داوطلبان انجام داد.
دسته اول؛ داوطلبین پذیرفته شده اما ناراضی
این دسته از داوطلبان، داوطلبینی هستند که در یکی از کد رشتههای انتخابی، در زمان انتخاب رشته پذیرش شدند اما از انتخاب خود راضی نبوده و یا کد رشته را در فرم اشتباه وارد کردند. قصد تغییر رشته و دانشگاه را دارند.
دسته دوم؛ داوطلبین مردود
این داوطلبان، کسانی هستند که در هیچ یک از انتخابهایشان قبول نشده و درواقع نتیجه انتخاب رشته آنها مردود اعلام شده است. باید گفت که کارنامه سبز برای این داوطلبین کاربرد چندانی ندارد اما تنها میتوانند با بررسی آخرین قبولیها، شانس خود را در آزمون سراسری سال بعد و یا دانشگاههای آزاد بسنجند.
توضیحات مرتبط با کارنامه سبز کنکور
کارنامه سبز کنکور از 5 ستون تشکیل شده است که هر یک اطلاعات خاصی را درخصوص پذیرش دانشگاهها ارائه میدهد.
- ستون ترتیب علاقمندی داوطلب براساس فرم انتخاب رشته او
- ستون دوم با مرتبط با کد رشته انتخابی داوطلب براساس دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری
- ستون سوم رتبه داوطلب را در آزمون سراسری مشخص میکند.
- در سون چهارم، رتبه آخرین قبولی کد رشته ذکر میشود.
ستون آخر تحت عنوان ستون نتیجه، انتخابهای داوطلب براساس علاقه وی بررسی میشود. در این ستون اعدادی وجود دارد که هر یک کد بهخصوصی را دربرگرفته و مطلب خاصی را عنوان میکند.
مفهوم مندرجات در ستون پنجم؛ ستون نتیجه
علامت * (ستاره) در کارنامه سبز کنکور
این علامت بیانگر این است که داوطلب در آن کد رشته انتخابی پذیرفته شده است.
عدد 1
به منزله دارا بودن شرایط و ضوابط اختصاصی مندرج در دفترچه راهنما و برگ راهنمای انتخاب رشته تحصیلی آزمون سراسری برای انتخاب رشته مربوطه میباشد
عدد 2
این عدد به این معناست که شما در زمان اعلام نتایج حداقل در یک کد رشته محل، جهت انجام مصاحبه به یکی از دانشگاهها معرفی شدهاید.
- بخوانید
عدد 3
نشانگر آن است که داوطلب با توجه به داشتن نمره در رشته محل انتخابی در سهمیه مجاز دیگری به جز سهمیه نهایی و یا جنسیت دیگر پذیرفته شده است.
عدد 4
به منزله آن است که وضعیت علمی و عمومی شما در رشته مورد نظر توسط وزارت آموزش و پرورش در دست بررسی میباشد.
عدد 5
به منزله آن است که داوطلب با توجه به ضوابط عمومی گزینش در رشتههای دانشگاه فرهنگیان (تربیت معلم سابق) و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی امتیاز لازم را کسب ننموده و در اولویت جذب قرار نگرفته است.
عدد 7
به منزله عدم کسب حد نصاب امتیاز در مصاحبه تخصصی و یا عدم احراز شرایط سن معدل ویژگیهای جسمانی و غیبت در مصاحبه میباشد.
- بخوانید
عدد 8
به منزله پذیرش در رشتههای چند گروهی تک ظرفیتی دانشگاه فرهنگیان ویژه داوطلبان آزاد (تربیت معلم سابق) میباشد که در آن رشتهها پذیرش از گروه آزمایشی که داوطلب آن دارای نمره کل بیشتری بوده است صورت گرفته یا اینکه داوطلب ضوابط انتخاب این رشته را نداشته است.
عدد 9
این عدد به منزله آن است که وضعیت علمی و عمومی شما در دانشگاه شاهد پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف بیمه کو دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه غیرانتفاعی رفاه داروسازی دانشگاه بقیه الله عجل الله و دانشگاه شهید مطهری در دست بررسی است.
نحوه اعتراض به کارنامه سبز آزمون سراسری
داوطلبینی که نسبت به نتایج اعلام شده معترض هستند و یا درخواست بررسی مجدد اولویت بندیهای خود را ، بهخصوص اولویتهای بعدی خود هستند میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش، اعتراض خود را ثبت کنند. اما نکته قابل توجه این است که در کنکور 1402، امکان اعتراض و تغییر کد رشته قبولی دانشگاهها وجود نداشته و تا حدودی پیگیری کارنامه سبز، تغییراتی را در دانشگاه یا رشته انتخابی داوطلب نخواهد داشت. بههمین دلیل هر کدام از اولویتهای اولیه داوطلب مورد قبول و پذیرش قرار بگیرد، داوطلب باید در همان رشته ادامه تحصیل دهد.
تاریخ انتشار کارنامه سبز کنکور 1403
کارنامه سبز معمولا پس از اعلام نتایج نهایی انتخاب رشته سراسری توسط سنجش منتشر میشود و از آنجایی نتایج نیمه مهر ماه 1403 اعلام میگردد میشود پیشبینی کرد که نیمه دوم مهرماه کارنامه سبز کنکور توسط سازمان سنجش در اختیار داوطلبان قرار بگیرد.
جمع بندی
از کنکور 1402 به بعد، بررسی کارنامه سبز تنها جهت کسب اطلاع از وضعیت خود و مقایسه با آخرین قبولیهاست. داوطلبان با شناخت نکات مندرج در کارنامه سبز میتوانند وضعیت خود را نسبت به دیگر کد رشتهها و رتبههای تعیین کنند.
با توجه به اینکه کارنامه سبز فقط برای اطلاعرسانی است اهمیت انتخاب رشته اصولی بیشتر مشخص میشود.