یاوران دانش
شرکت در آزمون آزمایشی در دوران کنکور

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

اهمیت شرکت در آزمون آزمایشی در دوران کنکور

شرکت در آزمون‌های آزمایشی در سال دوازدهم برای داوطلبان کنکور از اهمیت زیادی برخوردار است. این آزمون‌های شبیه ساز، نقش بسیار مهمی را در فرآیند آمادگی و تسلط دانش‌آموزان بر روی مطالب و مهارت‌های مورد نیاز، برای موفقیت در کنکور ایفا می‌کنند. درواقع آزمون‌های آزمایشی به داوطلب این فرصت را می‌دهند تا میزان مهارت و آمادگی خود را برای شرکت در یک آزمون مهم یعنی کنکور، ارزیابی کنند.

در این مقاله، ضرورت شرکت در آزمون‌های آزمایشی در سال کنکور را برای داوطلبان شرح خواهیم داد و مهارت‌های مورد نیاز که باید برای موفقیت در آزمون‌ها بدانند و اجرا کنند را ارائه خواهیم داد.

آزمون در سال دوازدهم؛ تمرین برای مسابقه بزرگ

شرکت در آزمون‌های آزمایشی در سال دوازدهم، مانند تمرین بازی و مسابقه‌های دوستانه یا گروهی برای یک ورزشکار است. تمامی ورزشکاران ابتدا تمرینات لازم را انجام می‌دهند و در مسابقات داخلی شرکت می‌کنند تا خودشان را برای مسابقه بزرگ‌تر و اصلی آماده کنند. درواقع با شرکت در مسابقات کوچک‌تر، همیشه برای رقابت اصلی آماده هستند.

شرکت در آزمون آزمایشی در دوران کنکور1

فرآیند آمادگی برای مسابقه اصلی

اگر بخواهیم با یک مثال این فرآیند را توضیح دهیم؛ اتفاقاتی را که می‌افتد تا یک ورزشکار برای مسابقه اصلی آماده شود به این روش است؛ یک ورزشکار در باشگاه ورزشی ابتدا یکسری فنون را یاد می‌گیرد و هر روز در باشگاه آن‌ها را تکرار می‌کند، مثلا؛ یک ضربه را یاد می‌گیرد و هر روز آن ضربه را تکرار می‌کند.

آن‌قدر در یادگیری فنون، تمرین و تکرار دارد که روش‌های دفاعی را می‌آموزد. مجدداً، روش‌های دفاعی آن‌قدر تکرار می‌شوند که در وجود او نهادینه می‌شود. از این‌جا به بعد اجرای حرکات برای او به عادت تبدیل می‌شود. هیچ روزی نیست که او از انجام آن‌ها دور شود. اگر احیاناً ورزشکار از انجام حرکات دور شود و سر باز بزند، دیگر ورزشکار حرفه‌ای و آماده برای مسابقه اصلی نخواهد بود.

شباهت آمادگی برای مسابقه با کنکور، به واسطه آزمون

خیلی اوقات یک ورزشکار ممکن است در سال اول یا دومی که برای مسابقه آماده می‌شود، تمامی فنون را یاد بگیرد، اما برای حرفه‌ای شدن در رشته ورزشی خود، دو، سه، چهار و یا حتی پنج سال دیگر، همان حرکات را تکرار کند تا نوع استفاده و مدل استفاده از فنون برایش متفاوت شود.

همین فرآیند را ما در سال کنکور داریم؛ سال کنکور دانش‌آموز ما یک سری تمرینات و یادگیری را دارد، تست‌های دروس را می‌زند و در آزمون‌هایی مثل؛ آزمون‌های آزمایشی، آزمون‌های کلاسی و امتحانات شرکت می‌کند. تمامی این مراحل، دقیقاً مانند تمرین‌هایی است که ورزشکار در باشگاه انجام می‌دهد.

امتحانات مانند مسابقات داخلی یا مسابقات بین باشگاهی هستند.

دانش‌آموزان برای موفقیت در آزمون‌ها باید چکار کنند؟

  • دانش‌آموزان مانند ورزشکار باید در انجام تمارین و یادگیری خود، دقیق، خوب، جدی و زیاد کار کنند.
  • داوطلب کنکور باید همه مدل سوال را در راستای مهارت آموزی خود برای هر مبحث جداگانه حل کند و با تیپ تست‌های مختلف آشنا باشد.
  • سرعت بسیار خوبی را در حل تست‌ها داشته باشد و بتواند در زمان مورد نیاز تست‌های زیادی را بزند.

در آزمون آزمایشی شرکت کند و همه آزمون‌های مربوطه را بزند و همواره با سوالات متفاوت مواجه باشد.

شرکت در آزمون آزمایشی در دوران کنکور2

اهمیت آزمون دادن در سال کنکور برای داوطلب

زمانی که داوطلب در مواجه با سوالات متفاوت در آزمون قرار می‌گیرد و در انواع آزمون‌ها، مثل؛ آزمون‌های روزانه، هفتگی، فصلی و آزمون‌های دوره‌ای مطالب در آزمون‌های آزمایشی شرکت می‌کند و آن‌قدر آزمون می‌دهد که دیگر این آزمون دادن‌ها برای او یک کار معمولی و عادی جلوه می‌کند.

داوطلب می‌تواند کاملاً از پس آزمون برآید و با خوب آزمون دادن نیز نتیجه خوبی را نیز بگیرد. تکرار این روند باعث می‌شود که داوطلب روش آزمون دادن، پاسخگویی به سوالات و یادگیری نکات در آزمون‌ها را به خوبی یاد گرفته و در ذهن او نهادینه می‌شود و در نهایت، برای او به یک عادت تبدیل می‌شود.

هدف از تبدیل آزمون دادن به عادت برای داوطلب کنکور

اگر بخواهیم با مثال ورزش، نهادینه شدن آزمون دادن در داوطلب و تبدیل شدن آن به عادت را توضیح دهیم، خواهیم گفت که زمانی‌که یک ورزشکار حرفه‌ای، بخواهد در برابر ضربه حرفیش دفاع کند، اگر مکانیزم فیزیولوژیکی او را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که از لحظه‌ای که ضربه زده می‌شود تا لحظه‌ای که ورزشکار دفاع می‌کند، زمان بسیار کوتاهی خواهد بود. یعنی مکانیزم بدن او این‌گونه باید باشد که، ضربه زده می‌شود، عملکرد بدن ورزشکار باید طوری باشد که؛

  1. چشم ضربه زدن را ببیند و به مغز فرمان دهد.
  2. فرمان مغزی توسط مغز صادر شود.
  3. دست، پا یا حرکت بدن به‌گونه‌ای باشد که پیام رادریافت کرده و دفاعی شکل بگیرد.

زمانی که برای اجرای این سه فرآیند طی می‌شود باید بسیار کوتاه باشد.

اما چطور یک ورزشکار حرفه‌ای این کار را انجام می‌دهد؟

کوتاهی زمان باعث می‌شود که مغز نتواند این فعالیت‌ها را به موقع انجام دهد. اما ورزشکار حرفه‌ای انقدر تکرار و تمرین داشته که این کارها را به صورت عادت و در زمان کوتاهی انجام می‌دهد.

دقیقاً مثل حالتی که یک شیئی به سمت چشم ما می‌آید و چشم ما ناخودآگاه بسته می‌شود. یعنی در این هنگام فرمان مغزی ارسال نشده، به صورت خودکار چشم ما این کار را انجام می‌دهد و به نوعی این کار به یک عادت تبدیل شده است که در کوتاهترین زمان ممکن و فوراً انجام می‌شود.

شرکت در آزمون آزمایشی در دوران کنکور3

فواید این عادت برای کنکوری‌ها

برای دانش‌آموز کنکوری، بلد بودن حل سوال یا شناخت روش حل سوال و حتی آشنایی با سوال برایش کافی نیست. زمانی که آزمون دادن برای او به یک عادت تبدیل می‌شود، داوطلب می‌تواند، روش‌هایی را که می‌داند سریع و در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای حل سوال به یاد بیاورد، اجرا کند، شروع به حل سوال کند و سریع به جواب برسد. این است که برای کنکور حائز اهمیت است؛ سرعت بالا.

تکنیک سرعت چه زمانی به عادت تبدیل می‌شود؟

وقتی که داوطلب بتواند تمرین و تکرار بسیار زیادی را داشته باشد و سوال‌ها را بشناسد، این عادت در وجود او شکل می‌گیرد. شکل گیری عادت یعنی، آموزش او انجام شده باشد، آن‌چه یادگرفته است را کاملاً کار و تمرین کرده باشد و آزمون‌ها فراوان برای تثبیت مطالب زده باشد. این فرآیند ابتدا در وجود او نهادینه و سپس به عادتی در برنامه کنکور او تبدیل شده است.

زمانی‌که این عادت در او شکل گیرد، نه تنها یادگیری او تمام شده، روش پاسخ دادن، سرجلسه آزمون نشستن و مدل آزمون دادن او با تکرار زیاد مشخص شده است. بلکه در ذهن او نیز کاملاً جایگذاری شده است. آن‌موقع است که داوطلب می‌تواند یک پاسخگویی خوب، قوی و منطقی را برای آزمون‌های خود داشته باشد.

آمادگی داوطلب موجب موفقیت او در کنکور می‌شود.

دانش‌آموزهای کنکوری ما، با این روش‌هایی که پیش می‌برند، گاهی اوقات این سوال پیش می‌آید که؛ داوطلبی که سر جلسه کنکور رفته و سوالات مربوط به فیزیک را 85 درصد، در زمان مناسب خودش زده است، اگر همین سوالات را به یک معلم فیزیک، معلم حرفه‌ای کنکور، بدهیم شاید نتواند در مدت زمان خوب به همین میزان بزند، علت این مسئله چیست؟

پاسخ این پرسش این است که دانش‌آموزی که برای کنکور آماده شده است، همه آمادگی‌های لازم را برای آزمون دادن دارد. ذکر این مثال، مثل یک ورزشکار حرفه‌ای و مربی او می‌ماند.

یک مربی بوکس نمی‌تواند مثل یک ورزشکار آماده مسابقه وارد رینگ شود. اما در عین حال می‌تواند کمک‌های بسیاری زیادی را به ورزشکارش ارائه دهد. دانش‌آموز کنکوری ما خیلی توانمندی دارد، فراتر از آن‌چه که در علم او است را دارد. یعنی تمرکز خاص، دقت خاص، سرعت خاص و انرژی به‌خصوص خود را دارد.

همه این‌ها در کنار هم باعث می‌شود که، در کنکور موفق و پیروز باشد.

شرکت در آزمون آزمایشی در دوران کنکور4

اجرای روش‌های بروز؛ موجب شکل‌گیری عادت صحیح

دانش‌آموز کنکوری خودش را باید در معرض آزمون‌های متفاوت و با شکل‌های متفاوت قرار دهد تا با تمرین و تکرار فراوان و عادت‌های آن در کنکور موفق شود. البته که اشکال مختلف آزمون باید حتماً در مسیر کنکور باشد.

به عنوان مثال؛ کسی که والیبال بازی می‌کند با کسی که والیبال ساحلی بازی می‌کند کاملاً مسیر مختلف از هم را طی می‌کنند. تمرین‌های این دو و نوع کارشان نیز با یکدیگر متفاوت است. پس باید دقت داشته باشید که داوطلب کنکوری که قرار است کنکور 1403 شرکت کند، نباید روش کارش را مطابق داوطلب کنکور 97 شکل دهد و درس بخواند.

برنامه، آزمون، تدریس و یادگیری او باید کاملاً بروز باشد. برای داوطلب کنکور 1403 باید آزمون‌هایی با شکل و مدل 1403 برایش طراحی شود و او در این آزمون‌ها روش‌های صحیح خود را پیش ببرد تا به یک عادت درست برای او تبدیل شود.

نتیجه گیری

در کنار همه روش‌های موفقیت در کنکور، عادت آزمون دادن نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. داوطلبین کنکور باید با آزمون دادن، عادت مطالعه و پاسخگویی سوالات را در خود ایجاد کنند تا اولاً به یک عادت درست برسند و ثانیاً فرآیند کنکور برای آن‌ها به سادگی عادت ایجاد شده در وجودشان باشد.

خلاصه مقاله

در سال کنکور، شرکت در آزمون‌های آزمایشی اهمیت بسیاری دارد. این آزمون‌ها به داوطلبان این امکان را می‌دهند تا آمادگی خود را ارزیابی کنند و مهارت‌های لازم برای موفقیت در کنکور را بهبود بخشند. شرکت در آزمون‌های آزمایشی مشابه تمرینات ورزشکاران قبل از مسابقه اصلی است. این فرصت را به دانش‌آموزان می‌دهد تا سرعت و دقت خود را افزایش دهند و با نوع سوالات و ساختار کنکور آشنا شوند. به طور کلی، شرکت در آزمون‌های آزمایشی به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را در کنکور به دست آورند.

پاسخ به سوالات متداول شما

شرکت درآزمون‌ها به منزله آمادگی برای آزمون اصلی یعنی کنکور است. با شرک در آزمون‌های آزمایشی می‌توان تمام تکنیک‌های آزمون دادن را به خوبی فراگرفت و برای آزمون اصلی آماده شد.

زمانی‌که آزمون دادن برای داوطلب کنکور به عادت تبدیل می‌شود، موجب افزایش سرعت داوطلب در تست زدن و حل سوالات دارد. همین امر موجب موفقیت در کنکور خواهد شد و دیگر دغدغه نداشتن سرعت لازم برای حل سوالات میان داوطلبین نخواهد بود.

آمادگی برای کنکور در هر سال با نسبت کنکور همان سال است. داوطلبینی که می‌خواهند در کنکور 1403 شرکت کنند نمی‌توانند برمبنای کنکور سال 97 برنامه‌ریزی، مطالعه و آزمون داشته باشند. اجرای این کارها داوطلب را از رقیبان عقب خواهد انداخت.

تکرار و تمرین اولین حرف را برای نتیجه گرفتن در آزمون کنکور می‌زنند. با تمرین و تکرا می‌توان سرعت عملکرد تست زنی را افزایش داد و به همین دلیل درکنکور و هر آزمون آزمایشی دیگر موفق شد.

ورزش کردن می‌تواند روزانه و حدود 40 یا 50 دقیقه باشد یا در هفته روزهای به‌خصوصی را به آن اختصاص داد. به عنوان مثال؛ 2 یا 3 روز در هفته و ماکزیمم مقدار 1 ساعت فعالیت بدنی بهتر است انجام شود.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=9131

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش