Live Instagram | مشاهده لایو (شروع شد)
چرا درصدهای من به اندازه‌ی انتظارم بالا نمی‌روند

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

روش و تکنیک افزایش درصد | چرا درصدهای آزمونم بالا نمی‌روند؟

دریافت نتایج مطلوب در آزمون‌ها همیشه لذت بخش است. کسب رتبه و تراز خوب به واسطه‌ی داشتن درصد‌های خوب امکان پذیر می‌شود. اما در مواردی هر چند که تلاش می‌کنیم، درصدهایمان رشد نمی‌کنند و یا بسیاری اوقات کاهش نیز پیدا می‌کنند. عدم رشد درصدها گاها به معنای عدم کسب رتبه و تراز معقول در آزمون‌های آزمایشی است. جهت ارتقا درصدها نیازمند رعایت مواردی هستیم که مهم‌ترین این موارد درک ذات رقابت در کنکور است یعنی شما با بقیه داوطلبین سنجیده می‌شوید و نه صرفا با خودتان و مورد بعدی نداشتن روش‌های مطالعاتی صحیح مناسب کنکور و استمرار وریزدن در آن است.

چرا با وجود مطالعه زیاد، در آزمون های آزمایشی پیشرفت نمیکنم ؟

یکی از موضوعات مهمی که در سال کنکور برای بیشتر داوطلبان پیش می‌آید، مسئله عدم رشد درصدها در آزمو‌ن‌های آزمایشی مانند؛ قلم چی، سنجش، گزینه دو و یا گاج است. زمانی که داوطلب درصدهای ثابت و یا رو به کاهش دارد، امکان رشد و افزایش تراز و کسب رتبه مناسب را ندارد. همین موضوع می‌تواند منجر به ایجاد نا امیدی در داوطلب شود. اما در راستای حل این مسئله و بهبود درصدها چه باید کرد؟ در این مقاله راهکارهایی را در جهت افزایش درصدها و درنهایت افزایش تراز و رتبه در آزمون‌های آزمایشی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کنکور یک مسابقه است، امتحان نیست!

در وهله اول داوطلب باید بداند که کنکور، یک مسابقه است. نه یک امتحان.

تعریف امتحان؛ امتحان چیست؟

تفاوت در این است که زمانی که داوطلب برای امتحان درس می‌خواند، اگر سطحش در آن درس متوسط است؛ مثلاً نمره‌ی 14 یا 15 را در درسی کسب می‌کند، در جهت ارتقا نمره تنها کافی است در بازه زمانی کوتاهی؛ 3 الی 4 روز بیشتر مطالعه کند و نمره‌اش را 3 الی 4 نمره ارتقا دهد. به نمرات بهتری دست پیدا کند؛ به نمرات 18 یا 19 برسد و یا در مواردی نمره 20 را از آن خود کند. چون داوطلب با خودش سنجیده می‌شود، زمانی که بهتر و بیشتر تلاش کند، نتیجه‌ی بهتری عاید او خواهد شد.

تفاوت مسابقه (کنکور) و امتحان در چیست؟

در کنکور که یک مسابقه است، عملکرد داوطلب در جهت موفقیت، تفاوت بسیار زیادی با نوع عمل او در امتحانات دارد. بگذارید با یک مثال تفاوت این دو را بیشتر توضیح دهیم؛ به عنوان مثال داوطلبی در آزمون‌های آزمایشی تراز 5800 را کسب کرده است. جهت افزایش تراز این داوطلب تصمیم می‌گیرد تا برای آزمون بعدی که سه هفته آینده است، حسابی کار و تلاش کند تا افزایش تراز داشته باشد. این داوطلب در سه هفته پرتلاش مطالعه می‌کند، فرآیند تست زنی انجام می‌دهد، اما بعد از سه هفته در آزمون آزمایشی مجدداً همان وضعیت تراز و رتبه قبل را دارد. علت این اتفاق این است که، هر چقدر که داوطلب فعالیت داشته، بقیه داوطلبان نیز به همان میزان تلاش کردند. این درست است که داوطلب خیلی بیشتر از موقعیت قبل خود تلاش کرده است، اما این نکته قابل توجه است که داوطلبان دیگر نیز به همین میزان تلاش کرده‌اند و همین پیشرفت را داشتند. این‌بار داوطلب با خودش سنجیده نمی‌شود، با رقیبانش مورد بررسی قرار می‌گیرد.

روش مطالعه صحیح که باعث افزایش درصد های ما میشود

با چه عملکردی می‌توانیم در مسابقه‌ای مانند کنکور موفق شویم؟

زمانی که درک کردیم کنکور یک مسابقه است و با هر میزان تلاش، داوطلبان دیگری هستند که پا به پای ما در حال تکاپو اند، می‌توانیم با عملکرد درست، به موفقیت دست پیدا کنیم. اما چگونه؟ زمانی که شما تلاش کردید اما تحولی را در درصدهای خود مشاهده نکردید باید دو کار انجام دهید:

1- روش عملکرد خود را با یک کارشناس مورد بررسی قرار دهید.

روش مطالعه و رفتارهای شما در جهت پیشرفت باید حتما از طرف یک کارشناس یا مشاور تحصیلی تایید شود. باید شما بدانید آیا روند مطالعاتی شما درست است یا نه؟ اگر طبق قاعده بود دومین موضوع را که در موارد بعد به آن می‌پردازیم ، بررسی می‌کنید. اما اگر نبود، باید روش و مدل فرآیند مطالعه را تغییر دهید تا بتوانید تراز و رتبه‌‌ی خود را بهتر کنید.

2- استمرار داشته باشید.

قطعا تنها با سه هفته مطالعه، اتفاق خاصی در جهت افزایش درصدها نخواهد افتاد. زمانی یک داوطلب نتیجه می‌گیرد، که حداقل بین 7 تا 11 هفته برنامه‌اش را با روش صحیح و خوب پیش برود. این دسته از داوطلبان هستند، که نسبت به قبل تراز و رتبه‌ی بهتری خواهند داشت. بهبود درصدها در کوتاه مدت اتفاق نمی‌افتد. اصطلاحاً نباید یک شبه منتظر پیشرفت باشید. طبق قاعده با تلاش مستمر در زمان خود تغییر را تجربه خواهید کرد.

‌تداوم اجرای برنامه‌های مطالعاتی را جدی بگیرید.

نکته حائز اهمیت این است که، تمامی مراحل جهت ارتقا درصدها باید پیوسته باشد. اگر این مراحل گسسته شوند و اتلاف زمان در این بین باشد، منجر به موفقیت نخواهد بود. مثلاً داوطلبی سه هفته کار می‌کند و جدی درس می‌خواند، اما بعد از سه هفته نتیجه‌ای نمی‌بیند، نا امید می‌شود، از ادامه مطالعه غافل ‌می‌شود و دو الی سه هفته کار نمی‌کند؛ اتلاف زمان دارد و مجدد پس از گذشت آن زمانی که تلف شده، دوباره شروع می‌کند، دوباره سه تا چهار هفته مطالعه می‌کند و بازهم نتیجه‌ای نمی‎بیند و همان روند قبل را تکرار می‌کند. این داوطلب شاید تمامی مراحل مطالعه و غفلت از آن را در 7 هفته یا در مواردی بیشتر گذرانده باشد، اما چه فایده که تداوم و استمرار نداشته است. داوطلبی که می‌خواهد درصدهایش را ارتقا دهد باید با روش درست حداقل 7 هفته (حدود دو ماه) را درنظر بگیرد. برای برخی داوطلبان ممکن است این فرآیند طولانی تر شود و تا 10 الی 11 هفته ادامه پیدا کند. بعد از این زمان است که نتیجه‌های مطلوب ظاهر می‌شوند.

اشکالات مطالعاتی خود را بشناسید.

همانطور که گفته شد داوطلب باید ابتدا روش مطالعه و برنامه خود را باید یک کارشناس و مشاور تحصیلی بررسی کند. مواردی که مانع از نتیجه مطلوب او می‌شود را، ابتدا شناخته و سپس اصلاح کند. از جمله این علل‌ها عبارت است از:

اشتباهات خود داوطلب:

  • روش اشتباه در درس خواندن
  • عملکرد غلط در تست زدن
  • نادرست بودن کار کنکوری که داوطلب باید اجرا کند.
  • عدم زمان‌بندی مطالعاتی

اشتباهاتی که در فرآیند آموزش وجود دارد:

  • جزوات نامناسب
  • کتاب‌های تستی نامعقول
  • کلاس و سطح پایین
  • نبود دبیر حرفه‌ای و به روز
ثابت شدن تراز و رتبه در آزمون های آزمایشی کنکور

اصلاح اشتباهات

پس از شناخت موارد نامناسب باید گزینه‌های مناسب جایگزین شود. در هر یک از موارد فوق مثالی را برای درک بهتر عرض خواهیم کرد و دانش‌آموزان خوب باید به آن‌ها توجه کنند.

  • به عنوان مثال اشتباه در روش درس خواندن؛ زمانی که داوطلب متوجه اشتباه در متد مطالعه‌اش شد، باید با بررسی کارشناس و مشاور متبحر، آن را اصلاح کند و روند مطالعاتی مناسبی را از مشاور دریافت کند و آن را الگو قرار دهد.

 

  • دبیر حرفه‌ای و ماهر جایگزین دبیران سطح پایین شود؛ مثلاً ما در بسیاری از دروس دبیرانی را داریم که سطح‌شان، آن سطحی که نیاز کنکور است نیست و خوب آموزش نمی‌دهند. مثلاً اگر دبیر زیست شناسی ما یک دبیر به روز و حرفه‌ای نباشد، هنگام آموزش به دانش‌آموز درس را ارائه می‌دهد و در مواردی داوطلب، با شنیدن برخی صحبت‌ها خشنود شده و در تست‌ها از آن ممکن است استفاده کند. ولی احتمال این‌که اطلاعات دبیر واقعا به درد کنکور داوطلب نخورد، بسیار بالاست. در فرآیند آموزش باید حتما از دبیر متبحر و ماهر استفاده شود.

 

  • در موارد آموزش مانند شناخت یک دبیر حرفه‌ای، یک داوطلب نمی‌تواند سطح علمی یا میزان عملکرد مفید او را بشناسد. اصولاً برای یک دانش‌آموز قابل تشخیص نیست که آیا دبیری مانند دبیر فیزیک، تمامی مواردی که در کنکور لازم است را به آموزش می‌دهد؟ تمامی گفته‌های او درست است؟ یا با دانستن اطلاعات او در کنکور موفق می‌شوم؟ چون برای بار اول است که داوطلب در محیط آزمون سراسری قرار می‌گیرد و با این شرایط رو‌به‌رو می‌شود، این مسائل برای او قابل شناخت و تفکیک نیست.

 

  • گاهی اوقات دبیرانی هستند که حرفه‌ای‌اند اما به‌روز نیستند؛ اطلاعات، روش تدریس و یا حتی روش حل یک تست را با توجه به تغییرات کتاب‌ها سبک و سیاق کنکور نمی‌دانند.

 

به عنوان مثال ما داوطلبانی را در سال‌های گذشته داشتیم که، در کلاس یک معلم حرفه‌ای حضور داشتند اما تا آخرین روزی که کنکور داده‌اند، یک ماه مانده به کنکور و یا حتی بازه‌های کمتر که فرآیند مطالعه تمام شده، تازه متوجه شده‌اند که در آن درس ضعف‌های جدی دارند. دریافتند که برخی قسمت‌های آن اشکالات، به نوع آموزش و تدریس دبیرشان برمی‌گردد. اما در بسیاری از آزمون‌های آزمایشی شرکت کردند، تعداد زیادی تست مربوط به همان درس را زدند و دیدند که توانایی پاسخگویی به آن‌ها را ندارد. این موضوع به دلیل این است که معلم حرفه‌ای بود اما به‌روز نبود.

تراز‌های ثابت را نشانه پیشرفت بگیریم؟

اگر دانش‌آموزی را در نظر بگیریم که در آزمون‌های آزمایشی مختلف تزارهای نسبتاً ثابتی را دارد و اگر این امر با خواندن دروس و تلاش او همراه باشد، به دلیل این‌که از رقیبانش عقب نمی‌افتد و هم‌دوش آن‌ها جلو می‌آید، ثابت بودن تراز برای این داوطلب خیلی خوب است. پس ثابت بودن تراز، به خودی خود یکی از نشانه‌های بسیار خوب پیشرفت برای یک داوطلب است. ثابت نگه داشتن تراز داوطلب توسط او بدین معناست که، داوطلب همیشه، زمینه آمادگی لازم را در جهت پیشرفت و افزایش تراز دارد و همچنین به ما نشان می‌دهد که داوطلب استمرار لازم را دارد. این داوطلب خیلی زود پیشرفت خواهد کرد.

تراز و رتبه مناسب برای موفقیت در کنکور

دانش‌آموزان خوب، تراز خوب پایدار را کنترل کنند.

نکته بسیار مهمی که داوطلبان به خصوص دانش‌آموزان خوب باید توجه کنند، این است که، این دسته از داوطلبان همیشه سطح تراز خوبی را دارند، هر چقدر که تلاش مضاعف انجام دهند، قرار بر اتفاق خاص نخواهد بود. به عنوان مثال در آزمون‌های آزمایشی قلم چی، دانش‌آموزی که ترازی بالای 6500 یا 6800 دارد، داوطلبی خوب است و ملزم به حفظ سطح خود می‌باشد. یا در آزمون‌های گزینه دو، تراز دانش‌آموز همیشه بالای 7000 است. این تراز بسیار خوبی است. در موارد جزئی‌تر امکان بحث وجود دارد. اما در کل این دسته از داوطلبان نیازمند رعایت سطح خود هستند.

جمع بندی

به طور کلی، در جهت افزایش تراز و کسب رتبه خوب، داوطلب باید ابتدا در مسائلی مانند روش مطالعه، نحوه آموزش دبیران و نوع اجرای برنامه خود، به دنبال اشکالات بگردد و ریشه یابی کند. زمانی که دریافت کرد چه عواملی مانع پیشرفت او، حتی با تلاش‌های بسیار می‌شود، زمان این است که تحولی را در هر یک اجرا کند. اینجاست که داوطلب با هر قدر تراز کم، زمینه را در راستای رشد خود فراهم کرده است.

پاسخ به سوالات متداول شما

خیر، فرآیند افزایش درصدها حدود دو ماه؛ از 7 هفته الی 11 هفته زمان می‌برد. از این جهت اگر در این زمان تلاش کنید، قطعا نتیجه خوبی خواهید گرفت.

جهت افزایش درصدها، ابتدا با یک مشاور تحصیلی و کارشناس کنکور، روش مطالعه و عملکرد خود را بررسی کنید. احتمال خطا کم نخواهد بود. از علم و تجربه یک مشاور نیز در جهت اصلاح اشتباهات خود استفاده کنید.

شرایط هر داوطلب با دیگری متفاوت است. اما اصولاً داوطلبانی که در آزمون‌ها سطح خوبی را دارند نیاز بر تلاش مضاعف نخواهند داشت. اما باید شرایط را کنترل کنند تا در همان سطح بمانند و افت نداشته باشند.

امتحان دادن با آزمون دادن بسیار متفاوت است. اولاً باید درک درستی از هر دو داشته باشید. در ادامه باید بدانید در امتحانات، نمرات شما با خودتان مقایسه می‌شود، به بیان ساده‌تر رقیب شما، خودتان هستید. اما در آزمون‌ها، رقیبان شما داوطلبان دیگر هستند، که مثل شما و گاهاً بیشتر تلاش می‌کنند.

عوامل مختلفی می‌توانند بر روند آزمون دادن شما تاثیر بگذارند. اما از مهم‌ترین موارد بار علمی و به روز بودن دبیری است که شما در کلاسش حضور دارید. با کمک مشاور خود ابتدا نوع تدریس و اطلاعات دبیرتان را بررسی کنید. اگر تایید شد، موارد دیگر را بررسی کنید.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=7976

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش