چگونه ساعات مطالعاتی خود را بالا ببریم؟ تکنیک افزایش ساعت مطالعه کنکور
از آنجایی که در سال کنکور، انبوهی از مطالب باید در مدت زمان کمتری مطالعه، جمعبندی و تمرین شود، ساعات مطالعاتی برای یک داوطلب، اهمیت ویژهای پیدا میکند و یکی از چالشهای بسیاری از داوطلبین رسیدن به ساعات مطالعاتی بالا و مطالعه بیشتر است. ساعات مطالعاتی برای هر شخص جداگانه تعریف شده و برای همه یکسان نیست. عدهای نیازمند ساعات مطالعات کمتر و تعدادی نیز، با توجه به شرایط و وضعیت خود باید ساعات مطالعاتی خود را افزایش دهند.
در این مقاله قصد داریم، عنوان ساعت مطالعاتی را برای انواع داوطلب بررسی کنیم و راهکارهای موثر و کارشناسی شده را در جهت افزایش ساعات مطالعاتی پیشنهاد دهیم. همچنین با مراجعه به این لینک میتوانید برای صحبت با مشاوره تحصیلی یاوران دانش اقدام کنید. با شما تماس خواهیم گرفت.
افزایش بازده مطالعاتی اولویت بیشتری دارد.
افزایش ساعات مطالعاتی در درجه اول تعریف نمیشود. برای هر داوطلب با هر سطح علمی واجب است که ابتدا، بازده مطالعاتیاش را افزایش دهد، سپس ساعات مطالعاتیاش را. یعنی ابتدا باید روی بالا بردن بازده مطالعاتی کار کند، در نهایت از روشهای افزایش ساعات مطالعاتی، بهره گیرد.
یک داوطلب نباید تلاش کند تا ساعات مطالعاتی را افزایش دهد، به عنوان مثال؛ دانشآموزانی هستند که در ابتدای کار، تا 8 شب مطالعه میکردند، پس از مدت زمانی با افزایش ساعات مطالعاتی خود تا 9 شب و حال تا 12 شب به مطالعه میپردازند و اگر در ابتدا از ساعت 8 صبح شروع میکردند، حال ساعت 5 صبح مطالعه را شروع میکنند. سوال اصلی این است که این داوطلب با افزایش ساعات مطالعاتی خود چه سودی برده است؟ پس قبل از افزایش ساعات مطالعاتی لازم است که بازده مطالعاتی را بررسی و افزایش دهیم. اما برای بررسی باید به نکاتی در مطالعات خود توجه کنیم.
- بخوانید
بررسی مطلوبیت فرآیند مطالعه
اولین مورد که در افزایش بازده مطالعاتی باید به آن توجه کنیم؛ زمانهای مطالعه دروس است. باید ابتدا به چگونگی زمانهای مطالعه و بررسی اینکه آیا با توجه به اصول مطالعه مطلوب پیش میرویم یا خیر؟ بپردازیم. پس در وهله اول شناخت اصلهای مطالعاتی بسیار مهم است.
اصول بالا بردن بازده مطالعاتی کنکور 1404 (قبل از بالا بردن ساعت مطالعه)
- زنگ به زنگ مطالعه کردن
- بین زنگها حتما زمانی را برای استراحت اختصاص دهیم.
- هنگام مطالعه به اهداف مطالعاتی توجه داشته باشید.
- روش مطالعه هر درس را یاد بگیرید و آن را در نظر بگیرید.
- استفاده بهینه از زمان مطالعه را آموزش ببینید.
- از تمامی ابزارهای الکترونیکی که موجب برهم زدن تمرکز شما میشود دوری کنید.
- گروهی درس بخوانید.
- در محیط مناسبسازی شده برای مطالعه درس بخوانید.
- از مشاوره تحصیلی کمک بگیرید.
- در آزمونهای آزمایشی شرکت کنید و حتما تحلیل آزمون داشته باشید.
شما قبل از بالا بردن ساعات مطالعه خود باید تمامی مواردی که در بالا گفته شد را کامل و بدون کاستی رعایت کنید تا راندمان و بازدهی شما در نقطه مطلوب برسد و بعد از آن باید به فکر افزایش ساعات مطالعه بیفتید.
لازم به ذکر است که وقتی شما بازده خود را بالا میبرید، پیشرفت در خود را احساس میکنید و این موضوع انگیزهای دو چندان برای افزایش ساعت مطالعه به شما میدهد.
تاثیر اصول مطالعه بر فرآیند افزایش بازده مطالعاتی
اصول مطالعه مطلوب سبب افزایش بازده مطالعاتی یک داوطلب میشود. تاثیر این موضوع را با مثالی بررسی خواهیم کرد؛ داوطلبی را در نظر بگیرید که روزی 7 ساعت را به مطالعه دروس خود اختصاص میدهد، پس از بهبود شرایط مطالعاتی خود پس از رعایت اصول مطالعه، متوجه میشود که همان 7 ساعت را به مطالعه میپردازد، اما مقدار تاثیر گذاری مطالعه بر روند پیشرفت دو برابر شده است. به گونهای که داوطلب ما، دو برابر درس خوانده است.
- بخوانید
بررسی مطلوبیت فرآیند مطالعه
زمانی که متوجه تاثیر بازده مطالعاتی بر عملکرد خود شدیم و در یک ساعت مطالعاتی ثابت، بازده مطالعاتی خود را ماکزیمم مقدار کردیم و از نهایت توان خود استفاده کردیم، زمان آن فرا میرسد که ساعات مطالعاتی خود را تدریجی و با بازههای کوتاه افزایش دهیم.
افزایش ساعات مطالعاتی مبنی بر شرایط داوطلب است.
برای افزایش ساعات مطالعاتی باید شرایط داوطلب را در جهت افزودن زمان در نظر بگیریم. اینکه داوطلب برای افزایش ساعات مطالعه، صبح را ترجیح میدهد یا شب را، هنگام ظهر زمان بهتری برای داوطلب است یا عصر، زمانهای اصطلاحاً پِرت یا پراکنده داوطلب چه زمانهایی است. پس از بررسی این زمانها و شرایط باید به نکات مهمی توجه کرد:
- هنگامی که به ساعات مطالعاتی افزوده میشود، از بازههای زمانی استراحت کاسته نشود.
- ساعات تفریح داوطلب از بین نرود.
شرایط افزایش ساعات مطالعاتی، برای داوطلب کنکوری چگونه است؟
- حداکثر بازه مطالعاتی برای یک داوطلب مطالعاتی از 5 صبح تا 11 شب است.
- حتما در میان ساعات مطالعاتی، خواب نیمروزی 60 دقیقهای باید طراحی شود.
- زنگهای استراحت و تفریح حتما در نظر و پیش بینی شود.
- ورزش و فعالیتهای بدنی هرگز در برنامه داوطلب فراموش نشود.
- در طول یک هفته، حتما نیمروز استراحت در محیطی غیر از خانه جهت تفریح قرار داشته باشد.
- یک روز در هفته، 3 الی 4 ساعت خواب صبح درنظر گرفته شود. داوطلب تا حدود ساعات 10 صبح خواب داشته باشد.
- اگر خواب داوطلب کافی نیست، با برنامه ریزی مطلوب کافی و مطلوب شود.
با درنظر گرفتن تمامی موارد، افزایش ساعات مطالعاتی داوطلب با بازده مطالعاتی او رابطه مستقیم خواهند داشت. با این شرایط راندمان مطالعاتی بالا رفته و ساعات مطالعاتی مطلوبی را کسب خواهیم کرد.
افزایش ساعات مطالعاتی در سال کنکور، روند مستمر دارد.
افزایش ساعات مطالعاتی صرفا برای یک هفته یا یک ماه تعریف نمیشود. بدیهی است با نزدیک شدن زمان آزمون سراسری، ساعات مطالعاتی باید همچنان روند افزایشی داشته باشد. به همین دلیل رعایت اصول گفته شده برای داوطلب امری ضروری و حیاتی است.
افزایش ساعات مطالعاتی در سال کنکور، روند مستمر دارد.
بالا بردن کیفیت مطالعه و بازده برای داوطلب اولویت بیشتری داشته و اگر شرایط برای افزایش ساعات مطالعاتی فراهم شد، افزایش ساعات مطالعاتی میتواند مفید باشد. در نهایت، به فعالیتهای جانبی و روزمره داوطلب باید توجه ویژهای شود. چون اگر مواردی همچون خواب درنظر گرفته نشود، پس از گذشت مدت زمانی، داوطلب خسته شده، توان ادامه نداشته و در ابتدا از کیفیت مطالعه او حتی در بازههای کوتاهتر کاسته خواهد شد.
برقراری تعادل ساعت مطالعه و بازده
بسیاری از داوطلبین پس از افزایش ساعات مطالعاتی خود، با خستگی رو به رو شده و از طرف مقابل، راندمان مطالعه و کیفیت مطالعاتی خود را از دست میدهند، برای این دسته داوطلبین که زود خسته میشوند، باید موارد زیر را بررسی کرد:
- تغذیه داوطلب چگونه است؟
- زمان استراحت و تفریح به چه صورت است؟
- فعالیتهای بدنی و فیزیکی او چه شرایطی دارد؟
از آنجایی که داوطلبین ما در سن جوانی و نوجوانی هستند، رعایت نکردن اصول کارشناسی شده هر یک نه تنها در مطالعه بلکه بر دیگر فعالیتها لطمه وارد خواهد کرد.
تغذیه مناسب اهمیت ویژهای دارد
اگر تغذیه این بچهها تغدیه مناسبی نباشد؛
- حجم کم داشته باشد.
- حجم زیاد داشته باشد.
- مواد معدنی مورد نیاز، پروتئینها یا چربی لازم تامین نشود.
فعالیت فیزیولوژیکی بدن دانشآموز متفاوت میشود. با متفاوت شدن فعالیت بدنی دانشآموز، مشکلاتی نیز به وجود خواهد آمد. به عنوان مثال، داوطلبی با داشتن تغذیهای، نوع چربی و کلسترول بدنش بالا رفته و زود خسته میشود یا فعالیت فیزیکی کمی دارد، به همین دلیل عضلات و سیستم ایمنی او به گونهای است که پاسخگویی نشستن و درس خواندن نیست. این داوطلب باید حتما ورزش کند و از رژیم غذایی خاصی تبعیت کند و یا به عنوان مثال داوطلبی که دارای کمبود ویتامین دی هست بسیار زود
آزمایشهای مبتنی بر سلامت بدن؛ راهکار جلوگیری از خستگی زودرس
در مواردی برای داوطلبینی واجب است که به پزشک مراجعه کنند. گاهی اوقات نیاز است که بچهها را از لحاظ هورمونی، توسط آزمایشهای متفاوتی از قبیل تیروئید یا دیگر موارد را بررسی کند که بیماری یا شرایط بدنی او مانع از مطالعات او نشود.
به دانشآموزان با این شرایط توصیه میشود که ابتدا شرایط را برای بالا بردن ساعات مطالعاتی فراهم کنند سپس شروع به فرآیند افزایش ساعات مطالعاتی کنند.
- بخوانید
افزایش ساعات مطالعاتی تدریجی است نه ناگهانی!
گاهی اوقات زمان مطالعاتی دانشآموزانی کم است، آن هم بدین دلیل که عادت نداشتند در بازههای طولانی مدت مطالعه کنند. به عنوان مثال، دانشآموزی در 11 سال تحصیلی خود عادت به مطالعه کوتاه آن هم 1 تا 2 ساعت در روز داشته. حال نمیتواند این داوطلب به 12 ساعت مطالعه در روز بپردازد. با روزی 7 تا 8 ساعت مطالعه، فرآیند مطالعاتی خود را شروع کرده و به مرور زمان، به ساعات مطالعاتی خود میافزاید. قرار نیست افزایش ساعات مطالعاتی یک دفعه اتفاق بیافتد. هر چه مستمر و تدریجی ادامه پیدا کند بهتر خواهد بود.
نتیجه گیری
برای افزایش ساعات مطالعاتی ابتدا نیاز است که کیفیت مطالعه و بازده را براساس اصول مطالعه افزایش دهیم، سپس ساعات مطالعاتی را به مرور و تدریجی افزایش دهیم. با رعایت این موارد برای داوطلبینی که حتی از ابتدا تجربه مطالعه در بازههای زمانی بالا را نداشته کاربردی بوده و نتیجه خوبی خواهد داشت.
پاسخ به سوالات متداول شما
چگونه کیفیت مطالعه خود را افزایش دهیم؟
با رعایت اصول مطالعه از جمله زنگ به زنگ مطالعه کردن، توجه به تفریح و استراحت، ارتقا کیفیت خواب و توجه به ورزش و فعالیتهای بدنی به افزایش کیفیت و راندمان مطالعه کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
با بالا بردن ساعات مطالعاتی، احساس خستگی بیشتری دارم، چه روشهایی به من کمک خواهد کرد؟
برای داوطلبینی که با افزایش ساعات مطالعاتی، زود خسته میشوند باید سه مسئله را بررسی کرد؛ تغذیه، استراحت و فعالیت بدنی. با بررسی هر یک میتوان علت را شناخت.
آیا بازه زمانی صبح برای افزایش ساعات مطالعاتی مناسب است؟
زمانبندی هر داوطلب برای اضافه کردن ساعات مطالعاتی خود متفاوت است. بسته به شرایط روزمره و درسی داوطلب، انتخاب زمان صبح، ظهر یا شب به خود او بستگی دارد.
تا چه مدت باید ساعات مطالعاتی را افزایش داد؟
افزایش ساعتهای مطالعه فرآیندی تدریجی و مستمر است. تنها به یک هفته یا یک ماه محدود نمیشود. داوطلب کنکور باید تا روز کنکور همواره به افزایش ساعات مطالعه خود بپردازد.