یاوران دانش
روش‌های جمع ‌بندی در نوروز

گردآوری توسط :

تیم مشاوره یاوران دانش

تاریخ انتشار این مقاله

فهرست مطالب

روش‌های جمع ‌بندی در نوروز| از تکنیک درس خواندن تا آزمون نوروزی

مطالعه در ایام نوروز دغدغه تمام دانش‌آموزان کنکوری است. با این وجود خیلی‌ها در نهایت این روزهای طلایی را آشفته و بی‌ثمر سپری می‌کنند. برخی هم با تفکر افراطی از تمام تفریحات نوروزی چشم ‌بسته و شبانه‌روز مطالعه خواهند کرد، اما نتیجه لازم را نمی بینند. در این میان هستند دانش‌آموزان هدفمندی که کاملاً هوشمندانه برنامه مطالعاتی اردوی نوروزی را انتخاب خواهند کرد. ولی ممکن است سوال پیش بیاید که در این اردوها روش‌های جمع بندی نوروز چگونه است؟

جمع بندی نوروز به سبک اردوی نوروزی نوعی برنامه‌ریزی بر پایه مطالعات درسی، جمع بندی آموخته‌ها و تست‌های هدفمند و البته ساختار یافته است. در این مطلب قصد داریم تا به روش مطالعاتی مفید در ایام نوروزی بپردازیم. اما قبل ‌از هر صحبتی توصیه می‌کنیم که دانش‌آموزان چندان در بند چگونگی تنظیم برنامه مطالعاتی دوره‌های نوروزی نباشند. تنظیم برنامه مطالعاتی نوروز یک کار علمی و تجربی است و قطعاً دانش‌آموز کم‌تجربه و البته شلوغ دم کنکوری فرصت تفکر جامع برای تنظیم بهترین برنامه را ندارد.

کافی است یک اردوی نوروزی ایده‌آل زیر نظر تیم اجرایی حرفه‌ای را انتخاب کنید تا بدون دغدغه از بهترین متد جمع بندی عید برخوردار شوید. با این ‌وجود دانش‌آموزان علاقه دارند تا از بهترین تکنیک مطالعه در نوروز مطلع باشند و بدانند که در این اردوها چه می‌گذرد.

در اردوهای نوروزی چه می‌گذرد؟

اردوی نوروزی با هدف برنامه‌ریزی جامع مطالعه در ایام عید برگزار می‌شود و مؤسسات مختلف استراتژی‌های گوناگون برای حضور در این ایام دارند. آنچه در این مطلب توضیح داده می‌شود، روش مطالعاتی و چگونگی برگزاری آزمون های نوروزی برنامه جامع گروه یاوران دانش است. اما به ‌طور خلاصه آنچه که در اردوی نوروزی برنامه‌ریزی‌ شده است، بر پایه دو اصل کلی قرار دارد:

  • جمع بندی نوروز
  • آزمون های نوروزی
روش‌های جمع ‌بندی در نوروز (4)

البته این‌طور نیست که این دو اصل مطالعات نوروزی جدا از هم باشند. بلکه با استراتژی هدفمند قرار است تا این دو بخش تفکیک شده را در دل هم و به شکل جامع اجرا کنیم. در اردوی نوروزی گروه یاوران دانش به روش‌های جمع بندی عید پرداخته می‌شود؛ اما دانش‌آموزان به ترتیبی از هنر تست‌زنی برای تسلط هر چه بیشتر به فضای کنکوری استفاده می‌کنند. ولی چطور این استراتژی تنظیم شده‌ است؟ در ادامه به دورنمای کلی از روش مطالعاتی نوروز به سبک گروه یاوران دانش می‌پردازیم.

جمع‌بندی در ایام نوروز

پایه مطالعات نوروزی براساس جمع‌بندی مطالب درسی است. ایام عید فرصت عالی است تا اندکی از فضای مدرسه فاصله گرفته و بار علمی طولانی از آموخته های پی‌درپی را جمع‌بندی کنیم.

از ابتدای سال تحصیلی تا خود کنکور باید در کلاس‌های درس حاضر باشید و در این مدت طولانی حجم مطالب درسی قابل ‌توجه را آموزش می‌بینید. واقعاً فرصت جمع‌بندی مطالب چه هنگام است؟ قطعاً در پاسخ به این سوال ساده به همین ایام نوروز می‌رسیم. بنابراین اساس برنامه مطالعاتی اردوی نوروزی بر پایه جمع بندی عید پایه‌ریزی شده ‌است. اما این جمع‌بندی چگونه انجام می‌شود؟

یادگیری مطالب جدید، خواندن کتاب‌های جدید حتی از مطالبی که آموزش دیده‌اید و یا حاضر شدن در کلاس‌های تقویتی از مطالبی که قبلاً یاد گرفته‌اید، خط قرمز روش جمع‌بندی اردوی نوروزی است. در این جمع‌بندی متکی به خودتان و کتاب‌ها و جزوه‌هایی هستید که سابق بر این مطالعه کرده‌اید.

جمع بندی نوروز با کمک جزوه‌های تستی ویژه نوروز، آزمون‌های روزانه، درس‌نامه ها و جزوه‌های مطالعاتی انجام می‌شود؛ اما روش کار در تلفیقی از تست زنی در کنار جمع‌بندی مطالب درسی است.

اصول تست زنی در روش جمع بندی نوروز

یکی از برنامه‌های جامع مطالعات نوروزی افزایش تسلط شما در تست‌زنی است که با دوره و دسته‌بندی کلی مطالب انجام می‌شود. بنابراین در تمام مدتی که برای جمع بندی عید فعالیت می‌کنید، باید از تکنیک‌های تست‌زنی نیز استفاده کنید.

در اردوی نوروزی برای دانش‌آموزان جزوه‌های تستی مخصوص تدارک دیده شده ‌است. این جزوه‌ها مطابق با برنامه مطالعاتی دروس حین جمع ‌بندی کامل آنها هستند. به ‌این ‌ترتیب که هر درس مثلاً درس فیزیک به چندین بسته یا زنگ آموزشی تفکیک می‌شود. در این زنگ‌های آموزشی قرار است تا مبحث به مبحث کل آن درس مثلاً فیزیک را جمع‌بندی کنیم.

از قبل و در مرحله تنظیم برنامه جامع مطالعاتی نوروز این جزوه‌های تستی توسط اساتید برجسته و آگاه به روش مطالعاتی نوروز تنظیم شده ‌است. این جزوه‌های تستی رویکرد جمع‌بندی مطالب درسی دارند و با توجه به زنگ‌های آموزشی هر درس در اختیار دانش‌آموزان داخل اردو قرار می‌گیرد. حالا هر دانش‌آموز حین جمع‌بندی مطالب درسی در پایان هر مبحث می‌تواند از تست‌های هدفمند آن به شکل جزوه های تستی نوروز استفاده کند. دانش‌آموزان حاضر در اردو نیز با کمک این جزوه های تستی نوروز می‌توانند در مدت زمان کوتاه یک مرور کلی بر مطالب درسی انداخته و تمامی آموخته‌های خود را جمع‌بندی نمایند.

روش‌های جمع ‌بندی در نوروز (3)

برای مطالبی که نمی‌دانیم، چکار کنیم؟

تا اینجای ماجرا از برنامه جامع جمع بندی نوروز صحبت کردیم و گفتیم که دانش‌آموزان براساس کتاب‌ها و جزوه‌های خودشان به ‌مرور دانسته‌ها پرداخته و در حین جمع‌بندی از جزوه های تستی نوروز در اردو استفاده می‌کنند. اما یک مشکل ساده وجود دارد. ممکن است با توجه به سطوح آموزشی متفاوت، برخی از دانش‌آموزان سطح تسلط کافی بر برخی از مباحث درسی را نداشته باشند.

در یک کلام ممکن است دانش‌آموز حاضر شده در اردوی نوروزی، مطالب درسی یک مبحث را بلد نباشد. در این ‌صورت ماجرا از حالت جمع‌بندی به رویکرد آموزشی تغییر می‌کند. اما همان‌طور که گفتیم، آموزش در ایام نوروزی توصیه نمی‌شود.

با این ‌وجود در تنظیم برنامه مطالعاتی اردوی نوروزی برای این مشکل ساده که خیلی هم متداول است، راه‌حل مناسب پیش‌ بینی ‌شده است. چرا که برخی جزوه‌های آموزشی همسو با برنامه مطالعاتی اردو تهیه شده و با توجه به نیاز دانش‌آموز در اختیار او قرار خواهد گرفت. به ‌هر حال بلد نبودن دانش‌آموزان اجتناب ناپذیر است. اما قرار نیست تا به دلیل عدم آموزش، طرح کلی برنامه مطالعاتی اردوی نوروزی را به‌ هم بریزیم؛ بلکه می‌توانیم با تکیه بر این جزوه‌های آموزشی همچنان این دانش‌آموزان را در استراتژی جمع بندی نوروز قرار داده و همسو با برنامه جلو ببریم.

تکنیک برگزاری آزمون های نوروزی

در برنامه جامع مطالعاتی نوروز، آزمون‌های مخصوص ایام عید نیز وجود دارد. به ‌هر حال دانش‌آموزان کنکوری باید با حس و حال تستی آشنا شده و قدم به قدم خودشان را برای آزمون نهایی آماده کنند؛ اما روش آزمون های نوروزی با آنچه به ‌عنوان آزمون آزمایشی می‌شناسید، متفاوت است. از آنجا که بار مطالعاتی نوروز بر پایه جمع بندی عید تدارک دیده شده‌ است، لذا آزمون های نوروزی نیز رویکرد جمع‌بندی مطلب دارند.

در پایان هر روز و پس‌ از جمع‌بندی دروس یک آزمون برگزار می‌شود. این آزمون براساس مطالب درسی جمع‌بندی شده در همان روز است. به ‌این ‌ترتیب دانش‌آموزان خیلی سریع پس ‌از جمع‌بندی جامع دروس همچنان ‌که در فضای مطالعاتی آن‌ درس هستند، می‌توانند از حال‌وهوای تستی نیز استفاده کرده و مهارت‌های کنکوری خود را ارتقا بخشند.

این آزمون‌های پایان روز در واقع مکمل برنامه مطالعاتی دانش‌آموزان است. در اردوی نوروزی به شکلی برنامه‌ریزی می‌کنیم که هر دانش‌آموز در طول هر روز برای جمع‌بندی هدفمند مطالب درسی اقدام کرده و در پایان همان روز آنچه مرور کرده ‌است را در آزمون جامع محک بزند.

روش جمع‌بندی عید برای آنها که در اردو نیستند

اردوی نوروزی یک روش دقیق از جمعبندی عید است تا دانش‌آموزان همراه با مرور کل درس‌ها برای فعالیت‌ها مانند تست و آزمون اقدام کنند و در پایان، یک مرور کلی را تجربه کرده و حس خوبی داشته باشند. اما قطعاً همه دانش‌آموزان فرصت حضور در اردوهای نوروزی را ندارد. خیلی از دانش‌آموزان نیز به هر دلیل نمی‌خواهند تا در این اردوها شرکت کنند. در این ‌صورت روش مطالعاتی این دانش‌آموزان باید چگونه باشد؟

چه در اردوی نوروزی باشید یا نباشید، در این ایام باید برای جمع‌بندی کنکور دست ‌به ‌کار شوید. جمع بندی نوروز سنگ ‌بنای مطالعات عید است و قطعاً برگزاری دوره‌های آموزشی و سر کلاس نشستن خط قرمز هر دانش‌آموز است. این دانش آموزان در اولین قدم باید برنامه‌ای منظم را تدارک ببینند؛ اما قطعاً تجربه آنها در تدارک این برنامه کافی نیست. لذا توصیه می‌کنیم که جهت برنامه‌ریزی جمع‌بندی نوروز از مشاوره افراد آگاه استفاده کنند.

دقت کنید که ایام نوروز فرصت یادگیری مطالب جدید نیست، پس اقدام برای هر نوع آموزش جدید، مطالعه کتاب جدید، یادگیری مطالب جدید و… توصیه نمی‌شود. هر چند برای جبران درس، حضور در یک یا دو کلاس تقویتی اشکال ندارد. اما دورنمای مطالعاتی نوروز باید جمع‌بندی دانسته‌های قبلی دانش‌آموز باشد.

روش‌های جمع ‌بندی در نوروز (2)

تکنیک های برنامه ریزی انفرادی در ایام نوروز

  • لازم است تا از تمامی جزوه‌ها و کتاب‌های آموزشی، کمک آموزشی و درس‌نامه که در اختیار دارید برای جمع‌بندی مطالب استفاده کنید. بنابراین سراغ جزوه‌ها و کتاب‌های جدید نروید.
  • پس ‌از مطالعه‌ی بخش به بخش مباحث درسی لازم است تا برای تست‌زنی اقدام کنید؛ اما در این باره نیز باید به جزوه‌های تستی که از قبل مطالعه کرده‌اید، رجوع کنید.
  • در آغاز تست‌زنی بهتر است که از تست‌های هایلایت (نشان ‌شده) شروع کنید. این‌ها تست‌هایی هستند که از قبل آنها را اشتباه زده‌اید و حالا باید مجدد اشتباهات خود را دوره کنید.
  • در ادامه می‌توانید برای مرور تست‌هایی که از قبل درست حل کرده‌اید، اقدام کنید. اگر هم در آن مبحث تست کمی زده‌اید، توصیه می‌کنیم که با مضربی هدفمند مثلاً مضرب ۳ این تست‌های جدید را تجربه کنید.
  • در پایان هر روز به تثبیت اطلاعات درسی نیاز دارید. اینکار با برگزاری یک آزمون کوچک و ساده تستی به شکل رندوم از ۱۰ الی ۱۵ تست آن مبحث انجام می‌شود. دقت کنید که تمامی تست‌ها از مطالب همان درس که آن روز جمع‌بندی کرده‌اید، باشد.
  • این برنامه را برای روزهای مختلف ایام نوروز انجام دهید. البته لازم به ذکر نیست که قطعاً از قبل برای تفکیک روزهای مطالعاتی و روزهای تفریحی برنامه‌ریزی کرده‌اید.

خط قرمز جمع بندی نوروز

شرکت در کلاس‌های درسی، تلاش برای یادگیری مطالب جدید و حتی مطالبی که هنوز در مدرسه آموزش داده نشده است، تمرکز بیش‌ از حد بر روی تست‌های کنکوری و مطالعات شبانه‌روزی بدون در نظر گرفتن تفریحات ایام عید، همگی از خط قرمز جمع بندی نوروز هستند. اما مهمترین نکته، تداخل برنامه‌های مطالعاتی است. به شکلی که دانش‌آموز خارج از اردو بخواهد تا جمع‌بندی را مطابق با برنامه‌های داخل اردو انجام دهد.

بارها دیده شده‌ است که دانش‌آموزان خارج از اردو از جزوه مطالعاتی دانش‌آموزان داخل اردوهای نوروزی برای جمع بندی عید استفاده می‌کنند. آنها این‌طور فکر کرده‌اند که واقعاً چه نیازی است تا فیزیکی در اردو حاضر باشیم. در عوض می‌توانیم از جزوه دوستان خود که در این اردوها هستند، استفاده کنیم. این یک خطر جدی برای چنین دانش‌آموزانی است.

دقت کنید که برنامه مطالعاتی اردوهای نوروزی برای دانش‌آموزان همراه اردو تدارک دیده شده است. قطعاً نمی‌توان دو دانش‌آموز را یکسان تلقی کرد و برای آنها برنامه مطالعاتی جمع بندی نوروز یک شکل را تدارک دید. خطر استفاده از جزوه‌های اردوی نوروزی مادامیکه در آن حاضر نیستید، در آن است که عملاً برای عبور از ایام مهم نوروز استراتژی ندارید و وابسته به استراتژی که برای شما نیست، حرکت می‌کنید. این موضوع خطر از دست رفتن فرصت مطالعاتی نوروز را به ‌همراه دارد.

اگر شرایط حضور در اردو نداریم، چه‌کار کنیم؟

حضور در اردوهای نوروزی روش مطالعاتی مفید برای جمع بندی عید است؛ اما آیا همه دانش‌آموزان فرصت حضور در این اردوها را دارند؟ قطعاً این‌طور نیست و برخی از دانش‌آموزان مادامیکه مشتاق استفاده از برنامه‌های جمع بندی نوروز هستند، نمی‌توانند در این اردوها حاضر شوند. این دانش‌آموزان می‌توانند از روش اردوهای آنلاین و غیرحضوری برای جمع بندی عید دست ‌به ‌کار شوند. با این وجود هر اردوی نوروزی آنلاین مناسب نیست.

دقت کنید که از خدمات اردوهای نوروزی که صرفاً مجازی هستند، تحت هیچ شرایطی استفاده نکنید. بلکه لازم است تا از برنامه اردوهای حضوری که در کنار برنامه‌های خود خدمات آنلاین و غیرحضوری ارائه می‌کنند، بهره‌مند شوید. این اردوها بر پایه حضوری دانش‌آموزان تدارک دیده شده‌اند و در کنار این حضور فیزیکی خدمات آنلاین ارائه می‌کنند. به ‌این ‌ترتیب مادامیکه آنلاین هستید، می‌توانید از برنامه مطالعاتی یک گروه هدفمند و پویا به شکل حضوری بهره‌مند شوید.

پاسخ به سوالات متداول شما

بله؛ اما این کتاب را باید از قبل مطالعه کرده باشید و در فهرست منابع شما برای مرور مطالب آموزشی باشد.

این آزمون‌ها جنبه جمع‌بندی دارند و در پایان هر روز از مطالب جامع جمع‌بندی شده همان روز هستند.

در اردوهای نوروزی برای مباحثی که نمی‌دانید، برنامه‌ریزی ‌شده و به فراخور سطوح درسی جزوه‌های آموزشی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

این آزمون‌ها در پایان هر روز و برای جمع‌بندی مطالب به شکل رندوم از تست‌های همان درس انجام می‌شود. معمولاً ۱۰ الی ۱۵ تست کافی است.

خیر، برنامه‌های اردو مناسب افراد حاضر در آن تدارک دیده می‌شوند و افراد خارج از اردو نمی‌تواند با این استراتژی همراه شوند. مگر آنکه از خدمات اردوی آنلاین مراکزی که اردوی حضوری برگزار می‌کنند، استفاده کنید.

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید

لینک کوتاه شده این مقاله

https://dyavari.com/?p=13492

آیا این مطلب را دوست داشتید؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

واتساپ
تلگرام
ایمیل
توییتر

تیم تولید محتوا یاوران دانش

از سال ۷۶ هادی شما دانش آموزان هستیم و با ایجاد برنامه های آموزشی نوین در در مدارس برتر تهران، مسیر موفقیت دانش آموزان را هموار ساختیم. هم اکنون با ایجاد بستری مناسب سعی کردیم منبعی جامع از هر آن چه یک داوطلب کنکوری باید بداند را فراهم کنیم.

مطالب پیشنهادی ...
همــــــینجا بپــــــرس

در کمترین زمان پاسخگو هستیم؛)

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یــاوران دانــش